Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Ziher playlista vol. XXXVII: Kiša kao vječna inspiracija

30.01.2015. Helena Kezerić
Foto: Facebook.com/GarbageOfficial

Foto: Facebook.com/GarbageOfficial

Koja je vaša najdraža ‘kišna’ pjesma? Ziher playlista donosi kišne hitove, pokoju pjesmu zbog koje ćete možda i zakolutati očima jer je dnevni hit na Anteni Zagreb, ali i one bisere na koje ste možda zaboravili ili ćete ih tek otkriti.

Kada je kiša u pitanju, u mom životu ne postoji previše mogućih scenarija, sve se uvijek svodi na isto. Ako ste zamislili nešto u stilu prizora iz najdražih romantičnih filmova, možete slobodno zaboraviti. Petak je, a vani pada kiša, sve ima miris po glistama. Kabanica mi je još uvijek kod prijateljice, a kišobran ću morati ostaviti u prvom ružnom košu za smeće/prostoru za oglašavanje, pa nema nekog prevelikog smisla da ga uopće iznosim sa sobom van iz stana. Moj prkos i inat protiv kiše me navode da se osjećam poput iskorištene močo krpe dok, s uzaludnim izrazom lica, izbjegavam pseći izmet po Jurjevskoj. Tako izgledaju kišni dani u Zagrebu. Da ne bi cijela priča imala negativnu konotaciju, odlučila sam kišne kapi razbiti, ni manje ni više, nego glazbom. Playlista koja će vas navesti da plačete, smijete se, pjevate, plešete ili potrganim kišobranom frustrirano udarate o zid zgrade na kiši. Travis, Nick Cave, Phil Collins, Peter Gabriel, Madonna i mnogi drugi su iz najomraženijeg oblika padalina izvukli ono najbolje, izvukli su inspiraciju za hit. Sjetite se Gene Kellya, ako ste sretnici koji su ostali kod kuće, pogledajte neki dobar film. Spadate li u onu brojniju skupinu koja ipak mora danas izaći van, razvucite lice u osmijeh, nasmijte se kiši uz našu playlistu.

Komentari