Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Nagrade

Ziher te vodi na PIF i lutkarske bisere “Dugu” i “Tutu”

12.09.2015. Ziher.hrFoto: www.pif.hr

Idućeg će se tjedna u Zagrebu održati 48. izdanje međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, a u službenom i popratnom programu I TO JE PIF publici će predstaviti dvadesetak predstava europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva. Festival će 12. rujna najaviti tradicionalna povorka lutaka kroz grad, a od danas se u EtnoArt Galeriji može pogledati izložba Lutka, maska, PIF!

Festival će 14. rujna na Sceni Travno otvoriti predstava „Tutu“ nizozemskog kazališta Lichtbende, koja će nas odvesti u dvadesete godine prošloga stoljeća osebujnim spojem kazališta sjena, kazališta predmeta, plesa i glazbe koja se izvodi uživo. Mlada djevojka u crvenim cipelicama raznim nas plesnim stilovima vodi kroz razdoblje između dva svjetska rata, pokretom dočaravajući njegove dobre i loše trenutke.

Tutu je putovanje kroz povijest društvenih i umjetničkih plesova u turbulentnom razdoblju između dva svjetska rata koje će prizvati u sjećanje razdoblje najranije filmske produkcije. Amsterdamsko kazalište Lichtbende u ovoj poetskoj gozbi za oči i uši spaja kazalište, vizualne umjetnosti i glazbu. Predstava otvara festival i igra u utorak, 15. rujna u 19 sati na Sceni Travno, namijenjena svima starijima od 6 godina.

Foto: www.pif.hr

Foto: www.pif.hr

U službenom će programu po prvi puta igrati predstava Umjetničke akademije u Osijek. Duga“, završni rad studenata diplomskog studija glume i lutkarstva, naslanja se na novelu Dinka Šimunovića i odvodi nas u krševito selo gdje je kamen u glavama i oko njih. Tek rijeka Glibuša nudi kratki spas za usijane glave, no ne svima, već samo dječacima. Djevojčice ne smiju trčati niti skakati u vodu da ne bi nagrdile lice. Malena Srna ne razumije ne, ona želi slobodu koju pokušava dohvatiti prolaskom ispod duge. Mogu li to sve doživjeti likovi od kamena, rođeni u kamenu i u kamen uklesani? Predstava je namijenjena svima starijima od 12 godina, a na rasporedu je u četvrtak, 17. rujna, u 19:30 i 21:30 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Ziher.hr vas vodi na izvedbu predstave “Tutu” 15. rujna u 19 sati na Sceni Travno te na izvedbu “Duge” 17. rujna u 21:30 u ZPC. Za svaku predstavu pripremili smo 1×2 karte, a možete ih osvojiti tako da u komentare napišete svoje ime i prezime te ime predstave koju želite pogledati. Nagradnjača traje do ponedjeljka, 14. rujna, kada ćemo na Ziherovoj Facebook stranici objaviti dobitnike.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari