Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Uncategorized

Ziher te vodi u ZKM na predstavu “Žuta crta”

02.01.2013. Maja BrlekVrijeme čitanja: 2 minute

 

Foto: zekaem.hr

Foto: zekaem.hr

Ziher opet nagrađuje svoje vjerne čitatelje! Ovaj put dijelimo vam karte za suvremenu dramu “Žuta crta” u ZKMu. Imamo 2×2 ulaznice za četvrtak i petak. Proceduru već znate, sve što trebate napraviti je u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime i dan kada biste htjeli ići.

Predstava “Žuta crta” nastala je u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i njemačkog Državnog kazališta iz Braunschweiga. Na scenu ju je postavio redatelj Ivica Buljan prema tekstu njemačkih dramatičarki Julie Zeh i Charlotte Roos. Glumačku ekipu čine Lucija Šerbedžija, Goran Bogdan, Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Franjo Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Barbara Prpić, Slaven Španović i Tobias Beyer. U ulozi scenografa po prvi put se okušao proslavljeni hrvatski slikar Lovro Artuković, dok je kostimografkinja predstave Ana Savić Gecan. Predstava se bavi aktualnom društvenom tematikom i preispituje bolesti suvremenog društva. Danas, u modernom načinu življenja suočeni smo sa situacijama u kojima se narušava naša privatnost, a istodobno brojnim ograničenjima sužava se prostor ljudske slobode. Žute crte na aerodromima, u državnim institucijama, pa čak i u wellness centrima na simboličan način pokazuju kako na pojedinca djeluje sistem posvemašnjeg nadzora, a sve u svrhu održavanja elementarne sigurnosti. Pojedinac ostaje zarobljen u društvu u kojem nema mjesta za pobunu, koje neprestano zapada u nove sustave represija, a nezadovoljstvo i anksioznost postaju svakodnevnica. Na vrlo hrabar i aktualan način, ova predstava bavi se temama od ekologije, održivog razvoja, ciničnog kapitalističkog poslovanja do izbjeglica i intelektualno- umjetničkih dvojbi. Budite najbrži i uživajte u predstavi!

(Visited 174 times, 1 visits today)

Komentari