Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Uncategorized

Ziher te vodi u ZKM na predstavu “Žuta crta”

02.01.2013. Maja Brlek

 

Foto: zekaem.hr

Foto: zekaem.hr

Ziher opet nagrađuje svoje vjerne čitatelje! Ovaj put dijelimo vam karte za suvremenu dramu “Žuta crta” u ZKMu. Imamo 2×2 ulaznice za četvrtak i petak. Proceduru već znate, sve što trebate napraviti je u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime i dan kada biste htjeli ići.

Predstava “Žuta crta” nastala je u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i njemačkog Državnog kazališta iz Braunschweiga. Na scenu ju je postavio redatelj Ivica Buljan prema tekstu njemačkih dramatičarki Julie Zeh i Charlotte Roos. Glumačku ekipu čine Lucija Šerbedžija, Goran Bogdan, Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Franjo Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Barbara Prpić, Slaven Španović i Tobias Beyer. U ulozi scenografa po prvi put se okušao proslavljeni hrvatski slikar Lovro Artuković, dok je kostimografkinja predstave Ana Savić Gecan. Predstava se bavi aktualnom društvenom tematikom i preispituje bolesti suvremenog društva. Danas, u modernom načinu življenja suočeni smo sa situacijama u kojima se narušava naša privatnost, a istodobno brojnim ograničenjima sužava se prostor ljudske slobode. Žute crte na aerodromima, u državnim institucijama, pa čak i u wellness centrima na simboličan način pokazuju kako na pojedinca djeluje sistem posvemašnjeg nadzora, a sve u svrhu održavanja elementarne sigurnosti. Pojedinac ostaje zarobljen u društvu u kojem nema mjesta za pobunu, koje neprestano zapada u nove sustave represija, a nezadovoljstvo i anksioznost postaju svakodnevnica. Na vrlo hrabar i aktualan način, ova predstava bavi se temama od ekologije, održivog razvoja, ciničnog kapitalističkog poslovanja do izbjeglica i intelektualno- umjetničkih dvojbi. Budite najbrži i uživajte u predstavi!

(Visited 157 times, 1 visits today)

Komentari