Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Ziher TV – S3ngs: “Veliki izdavači nemaju nam što ponuditi”

21.12.2013. Mirna PibernikVrijeme čitanja: 2 minute

Foto: s3ngs.com

Zagrebački bend S3ngs jedan je od najsvjetlijih primjera indie izdavaštva u Hrvatskoj. Uspješnicama poput “Dođi” i “Na more” pokazali su da se može i bez ugovora s nekom od velikih izdavačkih kuća – ponuda je bilo, no sve su ih odbili i odlučili nastaviti nezavisno.

U rujnu su samostalno izdali drugi studijski album “Costa S3ngsia”, a prošli su tjedan predstavili video spot za treći single ‘Što su jutros napravile’. Pjesma prenosi odrješitu poruku stihovima poput “Sudbinu će dati strancu da ih drži sve na lancu” i frazom “No pasaran” za koju dečki žele “da bude slogan naše generacije”, stoga smo ih pitali da pobliže objasne tematiku pjesme te na koji ju način spot upotpunjuje.

Razgovarali smo o tome kako je biti (uspješan) indie glazbenik u Hrvatskoj i što misle o trenutnoj situaciji u našoj zemlji. Pitali smo ih i kako gledaju na projekt Instituta hrvatske glazbe i Hrvatske radiotelevizije, glazbeno-dokumentarni serijal “Naši dani – priča o hrvatskom rocku”, smatraju li da takva inicijativa pomaže mladim glazbenicima ili ipak ne.

S dva nezavisno izdana studijska albuma, jednako toliko izuzetno uspješnih singleova i brojnim nastupima po cijeloj Hrvatskoj, S3ngsi su sasvim kvalificirani za davanje ponekog savjeta glazbenicima koji se ne snalaze u indie vodama tako dobro kao oni pa su upravo to učinili, ukazavši im iz vlastitog iskustva na greške koje glazbenici u svojim počecima najčešće rade.

U videu se nalazi hint za idući single S3ngsa – možete li pogoditi o kojoj se pjesmi radi?

Video: Mirna Pibernik

(Visited 113 times, 1 visits today)

Komentari