Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Ziher vas vodi u ZKM na predstavu “Živjet ćemo bolje”

19.01.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/zekaem

U Zagrebačkom kazalištu mladih prošle je subote premijerno zaigrala predstava „Živjet ćemo bolje“. Riječ je o adaptaciji romana novinarke i spisateljice Maje Hrgović u režiji Senke Bulić. Roman i predstava počinju kao intimistička drama mlade žene koja je u snu nehotice ugušila vlastito dijete, a iz te se osobne tragedije ona vraća obitelji koja se raspada, koja je zarobljena u neprobavljenim ratnim traumama, osobnim fatalnim pogreškama, uznemirujućim sjećanjima na djetinjstvo i nametnutoj skrbi o nemoćnoj baki.

Redateljica Senka Bulić u intervjuu za Ziher rekla je kako misli da je njenu predstavu lako gledati, što se razlikuje od njenog prijašnjeg rukopisa, ali da nosi bolne teme i da je u isti mah bolno tragična i bolno duhovita. Jedna od tih tema je demencija, koja se očituje u liku babe za koji redateljica kaže da nije htjela neku senilnu babu koja se vucara po sceni, već je htjela pravu snažnu ženu koja ima svježinu i osebujnu seksualnost. Iz tih je razloga za tu ulogu dovela gošću iz Beograda, veliku ex-yu filmsku zvijezdu Nedu Arnerić.

Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Glavnu ulogu tumači najnovije pojačanje ZKM-ovog glumačkog ansambla Nataša Dangubić, a uz spomenutu Arnerić u predstavi igraju i Katarina Bistrović Darvaš, Dajana Čuljak, Barbara Đurović, Milivoj Beader, Filip Nola, Petar Leventić, Stipe Kostanić, Damir Šaban i Damir Martinović Mrle u ulozi Kusturice. Scenograf je Tomislav Ćurković, kostimograf Oliver Juralić, oblikovateljica scenskog pokreta Blaženka Kovač Carić, a autor glazbe Damir Martinović Mrle.

Posljednje najavljene izvedbe predstave na redu su 20. i 21. siječnja. Ziher je za svoje čitatelje osigurao čak 3×2 ulaznice – i to za obje izvedbe! Ulaznice možete osvojiti tako da posjetite Ziherovu Facebook stranicu, pronađete ovu objavu te u komentare tagirate osobu s kojom biste htjeli pogledati ovu predstavu (i kojeg datuma). Dobitnike ćemo objaviti u srijedu, 20. siječnja oko 15 sati. I ne zaboravite pročitate intervju s redateljicom Senkom Bulić: “Žene su na svim poljima zakinute, ali moramo se boriti”.

(Visited 252 times, 1 visits today)

Komentari