Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Nagrade

Ziher vas vodi u ZKM na predstavu “Živjet ćemo bolje”

19.01.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/zekaem

U Zagrebačkom kazalištu mladih prošle je subote premijerno zaigrala predstava „Živjet ćemo bolje“. Riječ je o adaptaciji romana novinarke i spisateljice Maje Hrgović u režiji Senke Bulić. Roman i predstava počinju kao intimistička drama mlade žene koja je u snu nehotice ugušila vlastito dijete, a iz te se osobne tragedije ona vraća obitelji koja se raspada, koja je zarobljena u neprobavljenim ratnim traumama, osobnim fatalnim pogreškama, uznemirujućim sjećanjima na djetinjstvo i nametnutoj skrbi o nemoćnoj baki.

Redateljica Senka Bulić u intervjuu za Ziher rekla je kako misli da je njenu predstavu lako gledati, što se razlikuje od njenog prijašnjeg rukopisa, ali da nosi bolne teme i da je u isti mah bolno tragična i bolno duhovita. Jedna od tih tema je demencija, koja se očituje u liku babe za koji redateljica kaže da nije htjela neku senilnu babu koja se vucara po sceni, već je htjela pravu snažnu ženu koja ima svježinu i osebujnu seksualnost. Iz tih je razloga za tu ulogu dovela gošću iz Beograda, veliku ex-yu filmsku zvijezdu Nedu Arnerić.

Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Glavnu ulogu tumači najnovije pojačanje ZKM-ovog glumačkog ansambla Nataša Dangubić, a uz spomenutu Arnerić u predstavi igraju i Katarina Bistrović Darvaš, Dajana Čuljak, Barbara Đurović, Milivoj Beader, Filip Nola, Petar Leventić, Stipe Kostanić, Damir Šaban i Damir Martinović Mrle u ulozi Kusturice. Scenograf je Tomislav Ćurković, kostimograf Oliver Juralić, oblikovateljica scenskog pokreta Blaženka Kovač Carić, a autor glazbe Damir Martinović Mrle.

Posljednje najavljene izvedbe predstave na redu su 20. i 21. siječnja. Ziher je za svoje čitatelje osigurao čak 3×2 ulaznice – i to za obje izvedbe! Ulaznice možete osvojiti tako da posjetite Ziherovu Facebook stranicu, pronađete ovu objavu te u komentare tagirate osobu s kojom biste htjeli pogledati ovu predstavu (i kojeg datuma). Dobitnike ćemo objaviti u srijedu, 20. siječnja oko 15 sati. I ne zaboravite pročitate intervju s redateljicom Senkom Bulić: “Žene su na svim poljima zakinute, ali moramo se boriti”.

Komentari