Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2015: 14/25

14.12.2015. Djed Mraziher

Dragi moji Zihernjaci,

prošli smo polovicu adventskog kalendara i podijelio sam vam mnoštvo super kulturnih poklona, no to ne znači da je vrijeme za opuštanje! Danas sam vam, u suradnji s Dallas Recordsom, složio jedan slatki poklon paketić. U njemu ćete pronaći čak četiri glazbene poslastice – tri CD-a i jedan DVD.

Prije 10 godina na turneji nazvanoj ‘Touring the Angel‘ veliki Depeche Mode žario je i palio pozornicama promovirajući svoj 11. studijski album “Playing the Angel”. Koncert u Milanu zabilježen je i na DVD-u, upravo onom koji se našao u ovom poklon paketu. Uz taj DVD ubacio sam i “Suputnike” nedavno preminulog i neprežaljenog Arsena Dedića koji se sastoji od 20 obrada i jedne autorske skladbe, zatim “Danas Sutra“, najnoviji studijski uradak splitskog TBF-a te “Proleće” grupe S.A.R.S. kojeg ćete zasigurno moći i uživo čuti u listopadu iduće godine na dva velika koncerta u Domu sportova.

Ovaj paket poklanjam u jednom komadu jednom sretnom ljubitelju Ziherovog adventskog kalendara, a budući da se radi o zaista vrijednoj nagradi, u komentare ispod današnje objave na Ziherovom Facebooku napišite mi koji vam se dio paketa najviše sviđa i što ćete učiniti s onim dijelom koji nije po vašem guštu. 

Ali to po mom starom običaju nije sve. Ovih dana u Zagrebačkom kazalištu mladih na rasporedu je ponovo predstava “Hinkemann“. Riječ je o ekspresionističkoj drami Ernsta Tollera koju je režirao mladi srpski redatelj Igor Vuk Torbica. Kroz životnu priču naslovnog junaka, koji se iz 1. svjetskog rata vratio bez genitalija, redatelj je sa sjajnim glumačkim ansamblom postavio alegorijsku priču o bilo kojem poratnom društvu, suptilno dodajući kritičan komentar na neke pojave i procese iz svakodnevice suvremenog društva. “Hinkemann” je jedna od prvih profesionalnih režija Igora Vuka Torbice, a u predstavi se redatelj poigrava elementima fizičkog, postdramskog i teatra u teatru.

Foto: facebook.com/zekaem

Foto: facebook.com/zekaem

Naslovna uloga pripala je Rakanu Rushaidatu, talentiranom glumcu koji je ovakvu ulogu dugo čekao, a iznimno je dojmljiv u nijansiranju promjenjivog raspoloženja čovjeka kojeg je rat unakazio više psihički no fizički. Njegova suprotnost lik je majstora ceremonije, furiozne ličnosti koja metateatarski moderira cirkusku predstavu unutar same predstave. Majstora ceremonije igra Ozren Grabarić u ponajboljoj ulozi svoje karijere, a svojom interpretativnom snagom tjera strah u kosti i doziva apokalipsu u misli gledatelja. Uz vodeći dvojac u predstavi se ističe i sjajna mlada glumica Mia Biondić kao Hinkemannova supruga, a u ansamblu predstave igraju i Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica te brojna druga ZKM-ova imena.

Posljednje ovogodišnje izvedbe predstave “Hinkemann” na rasporedu su 15., 16. i 17. prosinca u 20 sati, a za vjerne Ziherove čitatelje imam 2×2 ulaznice za svaku od tih izvedba! Kao i za Dallasov paket, ulaznice možete osvojiti posjetite li Ziherovu Facebook stranicu te u komentaru ispod ove objave napišete s kim biste išli pogledati “Hinkemanna” i kojeg datuma. Naravno, ne zaboravite pritom lajkati Ziher.hr, čitati i druge naše članke, a slobodno podijelite naše objave i sa svojim Facebook prijateljima.

Do sljedećeg adventskog zadatka,

Djed Mraziher

advent 14 mraziher

Komentari