Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 14/25

14.12.2017. Djed MraziherFoto: Damir Žižić, kolaž: Djed Mraziher

Drage Ziherice,

Bliži nam se kraj radnoga tjedna, a kako bi vam uljepšao vikend vodim vas u Teatar &TD na novu predstavu “Ljubavni slučaj Fahrije P.” i u Kino Europa na novi film Woodyja Allena, “Wonder Wheel”.

Novi film legendarnog Woodyja Allena ponovno nas vodi u čarobni New York pedesetih godina prošloga stoljeća. Ovoga puta Allen radnju smješta u zabavni part na Coney Islandu gdje nekadašnja glumica Ginny radi kao konobarica i nesretno je udana za operatera vrtuljka Humptyja. Ginny trenutno sreću nalazi u aferi s mladim Mickeyem, spasiteljem koji zapravo želi postati piscem. Poznato je da redatelj voli zakomplicirati radnju pa tako u priču ulazi lik Caroline, Humptyjeve kćeri koja bježi pred gangsterima, a koja također ne ostaje hladna na Mickeyja. Muževnu ulogu zavodnika Mickeya tumači Justin Timberlake, a u glavnim ulogama susrećemo Kate Winslet i Jima Belushija.

“Wonder Wheel” se u distribuciji Discovery Filma prikazuje u subotu, 16. prosinca u 18:40 u Kinu Europa. Ako želiš pogledati film “Wonder Wheel” (1×2), uputi se na Ziherov Instagram profil.

“Ljubavni slučaj Fahrije P.”predstava nastala prema istoimenom stripu i drugim radovima preminuloga multimedijskoga umjetnika Željka Zorice Šiša, scenska je travestija, glazbeno-vizualno nadnaravno iskustvo, strip koji se pjeva i predstava koja se čita. Predstava je inspirirana stripovima Priča o djevojci V.Z., Ed Killer Hed, Mumije Ljubavni slučaj Fahrije Pešić, knjigama Usnuli čuvari grada Zagreba ili Fantastični bestijarij Fantastični bestijarij Hrvatske 2, filmom Cabbage Clairvoyant (Kupus vidovnjak) i instalacijom KroaTisch-Amerikanische Freundschaft. Dođite na predstavu, kako bi Ed Killer Hed rekao, da vidite kad već gledate: ljubavni slučaj s kobnim završetkom, crnu kroniku i tuču u Münchenu 1984., priču djevojke Vere Zarat koja uljepšava posljednje trenutke zatvorenicima osuđenima na smrt, da bi ona osobno pritisnula dugme kojim će biti sprženi, da uhvatite na djelu kradljivce snova i misli!

Autorski tim predstave predvodi glumac i redatelj Zlatko Burić Kićo, a uz njega u predstavi sudjeluju Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo, Hrvojka Begović, Dina Puhovski, Sven Jakir, Domagoj Janković, Miro Manojlović, Ivan Marušić Klif, Igor Hofbauer Hof i još desetak drugih umjetnika. Ako želiš predstavu “Ljubavni slučaj Fahrije P.” pogledati u petak, 15. prosinca u Teatru &TD (2×2), uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari