Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017 – 25/25: Sretan Božić!

25.12.2017. Djed Mraziher

Dragi Ziherovci,

Sretan Božić! Želim vam da današnji dan provedete ispunjen srećom i veseljem sa svojim najdražima. Vrijeme je za posljednje darove ovogodišnjeg Ziherovog adventskog kalendara, a riječ je o filmu Jumanji: Welcome to the Jungle i hit romanu “Ciganin ali najljepši” Kristiana Novaka.

Nemojte misliti da ovaj naslov ima veze s poznatom pjesmom od Gunsa! Jumanji: Welcome to the Jungle dolazi kao svojevrsni sequel legendarnog filma iz 1995. s Robinom Williamsom. U ovom nastavku, koji se smješta u žanr akcijske avanture, glume Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart i Karen Gillan, a pratimo ih dvanaest godina nakon događaja iz prvog filma. Johnson se nalazi u ulozi doktora Bravestonea, arheologa i istraživača, Black je profesor Oberon, Hart je zoolog Finbar i specijalist za oružje, a Gillan je komandos Ruby Roundhouse. Svi oni glume avatare likova koji su opasnu igru zaigrali u stvarnom svijetu, tako da pazite kako bacate kocku!

Ako želiš pogledati film Jumanji: Welcome to the Jungle 28. prosinca u Cineplexx kinima (3×2 ulaznice), uputi se na Ziherov Instagram profil.

Jedna od knjiga o kojoj se najviše pričalo ove godine nesumnjivo je “Ciganin, ali najljepši” Kristiana Novaka u izdanju OceanMore. “Ciganin, ali najljepši” je kriminalistički, (melo)dramski triler s ljudskim leševima i ljubavnom pričom; dokumentaristički prikaz u obliku novinske reportaže ostvaren na način ghost writera koji je u jednom i Rom i policajac i bliskoistočni migrant; i konačno i Bildungsroman gdje se jedna ličnost odgojnim silnicama izvodi od djetinjstva preko dječaštva do mlađe punoljetnosti. Riječ je o romanu djetinjstva u stanovitom smislu, o romanu međimurskog društvenog kolektivnog potisnutog koje eruptira kao aktivni vulkan, pomalo je to sociološka skica, pomalo naturalistički roman, na mahove se radi o lirskoj prozi. Roman će 30. prosinca zaživjeti na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u adaptaciji Ivora Martinića i režiji Ivice Buljana.

Ako želiš roman “Ciganin, ali najljepši” Kristiana Novaka u izdanju OceanMore, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 84 times, 2 visits today)

Komentari