Istaknuto
06.12.2017.

Ganz novi i Dance_Inn festival udružuju snage u fokusu na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. Festival će donijeti dvije premijeri, nekoliko radionica, tribina i rezidencija, a uoči festivala u Zagrebu gostuje Matthias Lilienthal, producent, kustos i ravnatelj Munchner Kammerspiele.

03.12.2017.

Gospođice iz Avignona smatraju se jednim od najvažnijih, ujedno i najkontroverznijih radova u umjetnosti 20. stoljeća. Povjesničari umjetnosti već se desetljećima bave misterioznim pogledima ženskih likova i njihovim revolucionarnim oblikovanjem kojemu su prethodile brojne Picassove skice i prepravke...

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 7/25

07.12.2017. Djed MraziherFoto: spancirfest.com, kolaž: Ziher.hr

Dragi Ziherovci,

Vrijeme je za malo rocka! Vodim vas na samostalan zagrebački klupski koncert Kojota od velikog povratka na scenu. Za mnoge jedan od ponajboljih rock’n’roll bendova ovih prostora zasvirat će u subotu, 9. prosinca u Tvornici kulture.

Nakon 17 godina duge hibernacije, ovo ljeto bend je nanizao dvadesetak nastupa na festivalima po cijeloj regiji, a comeback je zaokružio objavom singlova Mi ne pripadamo tu Nova riječ. Na dan koncerta u prodaju će za najbrže fanove biti pušteno tek 100 komada trostrukog boxseta “Dragocjeno Raskošno Blistavo” u kojem će biti zapakirana sva tri albuma plus neobjavljene snimke i veliki broj fotografija, tekstova i osvrta.

Kao predgrupa nastupit će junaci domaće garage rock scene, Erotic Biljan and His Heretics. Ako želiš u Tvornicu kulture na koncert Kojotauputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku. Tko zna što se sutra krije…

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Komentari