Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Uncategorized

Ziherov adventski kalendar – 7/25

07.12.2014. Ziher.hr

adventnaziheru 7

Ušli smo u posljednji mjesec ove godine, mjesec u kojem se zrakom širi miris kobasica i kuhanog vina. Prosinac je mjesec u kojem se osvrćemo na minulu godinu i nadamo se da će u idućoj biti bolje, jedini mjesec kad je kič više nego poželjan. Prosinac je zapravo mjesec darivanja i to najčešće želimo obaviti pod krilaticom – za malo novaca kupiti nekome odličan poklon.

KAKO DO NAGRADA?

Ziher će vas kroz ovaj adventski dio mjeseca provesti pod krilaticom – dajmo im da se kulturiziraju i to besplatno. Svakog dana adventa očekuje vas maleni dar. Nekada će to biti besplatan download, nekada ulaznice za koncerte, filmske premijere ili kazališne predstave, nekada knjige, CD-i i DVD-i. Baš kao i sa čokoladnim adventskim kalendarima, čar je u tome što ne znate što vas čeka dok ne otvorite članak. Pratite nas na našem Facebook profilu i zapamtite hashtag #AdventNaZiheru jer će se mnoge nagradnjače dobivati upravo preko njega. Uživajte zajedno s nama u ovom mjesecu darivanja!

ADVENT NA ZIHERU – 7.12.

Danas vam dijelimo 2×2 ulaznice za film Mi smo najbolje (Vi är bäst!). Dosta vam je nerealnih holivudskih blockbustera sa “happily-ever-after” završetkom? Odigrajte ovu nagradnjaču i pogledajte dramu Lukasa Moodyssona, Šveđanina koji se nalazi na Guardianovoj listi najboljih svjetskih redatelja. Punk nije mrtav i to ne samo zato što je to općepoznata i pomalo izlizana izreka već zato što su ga u švedskoj drami oživjele tri tinejdžerice. Film originalnog imena Vi är bäst! snimljen je prema strip-romanu Moodyssonove supruge Coco te donosi dirljivu, intimnu, emotivnu, ali i satiričnu priču o odrastanju koja je namijenjena svima onima koji su nekoć imali trinaest godina. Kvalitetu ovog filma prepoznala je i naša novinarka Paula te vam ga je preporučila još u ožujku u sklopu svoje rubrike Indie Srijeda. Ako ga slučajno još uvijek niste pogledali, evo što vam je činiti:

Vratite se na našu Facebook stranicu i ispod današnjeg adventskog kalendarčića napišite svoje ime. Po želji iskomentirajte kako je #AventNaZiheru, uz Fuliranje i klizalište na Tomislavcu, jedna od boljih stvari koja se trenutačno događa u našoj regiji. Ili se samo potpišite. Novost vezana uz današnji poklon je ta da u nagradnjači mogu sudjelovati i čitatelji iz Splita. Naime, ukoliko osvojite ulaznice, moći ćete ih iskoristiti u Cineplexx Centar Kaptolu, ali i u Cineplexx City Center One Splitu! Sretni dobitnici svoje ulaznice moći će iskoristiti u periodu od 11.12. do 17.12., a proglasit ćemo ih u večernjim satima. Sretno svima!

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari