Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Uncategorized

Ziherov adventski kalendar – 7/25

07.12.2014. Ziher.hr

adventnaziheru 7

Ušli smo u posljednji mjesec ove godine, mjesec u kojem se zrakom širi miris kobasica i kuhanog vina. Prosinac je mjesec u kojem se osvrćemo na minulu godinu i nadamo se da će u idućoj biti bolje, jedini mjesec kad je kič više nego poželjan. Prosinac je zapravo mjesec darivanja i to najčešće želimo obaviti pod krilaticom – za malo novaca kupiti nekome odličan poklon.

KAKO DO NAGRADA?

Ziher će vas kroz ovaj adventski dio mjeseca provesti pod krilaticom – dajmo im da se kulturiziraju i to besplatno. Svakog dana adventa očekuje vas maleni dar. Nekada će to biti besplatan download, nekada ulaznice za koncerte, filmske premijere ili kazališne predstave, nekada knjige, CD-i i DVD-i. Baš kao i sa čokoladnim adventskim kalendarima, čar je u tome što ne znate što vas čeka dok ne otvorite članak. Pratite nas na našem Facebook profilu i zapamtite hashtag #AdventNaZiheru jer će se mnoge nagradnjače dobivati upravo preko njega. Uživajte zajedno s nama u ovom mjesecu darivanja!

ADVENT NA ZIHERU – 7.12.

Danas vam dijelimo 2×2 ulaznice za film Mi smo najbolje (Vi är bäst!). Dosta vam je nerealnih holivudskih blockbustera sa “happily-ever-after” završetkom? Odigrajte ovu nagradnjaču i pogledajte dramu Lukasa Moodyssona, Šveđanina koji se nalazi na Guardianovoj listi najboljih svjetskih redatelja. Punk nije mrtav i to ne samo zato što je to općepoznata i pomalo izlizana izreka već zato što su ga u švedskoj drami oživjele tri tinejdžerice. Film originalnog imena Vi är bäst! snimljen je prema strip-romanu Moodyssonove supruge Coco te donosi dirljivu, intimnu, emotivnu, ali i satiričnu priču o odrastanju koja je namijenjena svima onima koji su nekoć imali trinaest godina. Kvalitetu ovog filma prepoznala je i naša novinarka Paula te vam ga je preporučila još u ožujku u sklopu svoje rubrike Indie Srijeda. Ako ga slučajno još uvijek niste pogledali, evo što vam je činiti:

Vratite se na našu Facebook stranicu i ispod današnjeg adventskog kalendarčića napišite svoje ime. Po želji iskomentirajte kako je #AventNaZiheru, uz Fuliranje i klizalište na Tomislavcu, jedna od boljih stvari koja se trenutačno događa u našoj regiji. Ili se samo potpišite. Novost vezana uz današnji poklon je ta da u nagradnjači mogu sudjelovati i čitatelji iz Splita. Naime, ukoliko osvojite ulaznice, moći ćete ih iskoristiti u Cineplexx Centar Kaptolu, ali i u Cineplexx City Center One Splitu! Sretni dobitnici svoje ulaznice moći će iskoristiti u periodu od 11.12. do 17.12., a proglasit ćemo ih u večernjim satima. Sretno svima!

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari