Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2015: 8/25

08.12.2015. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Najdraži prijatelji,

Moram vam reći da sam danas posebno sretan i to ne samo zato što smo jedan dan bliže mojem najdražem danu u godini već i zato što vam danas mogu podijeliti 2×2 karte za koncert jedan od svojih najdražih bendova!

Zadnjih dana dijelio sam razne stvari; od ulaznica za kino, ulaznica za kazalište, a Krampus je u nedjelju nekoliko ‘sretnika’ poveo i u muzej Torture. Zato mislim da je vrijeme da se malo vratimo na glazbu. I to na koncert kojem se veslim jako dugo – The Subways! Neću vam lagati; zapravo jedan od glavnih razloga zašto sam se i javio Ziheru za suradnju je što dijele istu ljubav prema ovom bendu kao i ja. Ako već niste pročitajte recenziju sjajnog zadnjeg albuma koji je ove mlade glazbenike i uputio na ove prostore.

Subwayse volim odavno i to ponajviše zato jer svaka pjesma pršti srećom i ljubavlju, odnosno osjećajima koje ja svakodnevno nastojim širiti. Sviraju od 2002. godine i do sada su izdali već četiri albuma koji će zasigurno zadovoljiti svakog obožavatelja garage rock, indie rock ili punk glazbe poput mene. Kroz kratko vrijeme i kroz više turneja ovi mladi Britanci posjetili su više kontinenata i odradili brojne velike europske i svjetske festivala. Od tuda im i epitet jednog od najboljih live bendova koji ih prati od samih početaka karijere. No, ja bih vam o Subwaysima ovako mogao pričati danima, tako da je bolje da ovdje prekinem i krenem na ono što mi ide najbolje, a to je darivanje. Vi, ako želite saznati više o Subwaysima, možete pročitati u intervjuu u kojem su ziherovci popričali sa Charlotte Cooper, inače basisticom Subways, uoči njihovog dolaska u Zagreb.

Da ne duljim – jer već moram i ja lagano ponavljati stihove i početi se razgibavati za sutrašnji koncert – moram vam reći kako do ulaznica. Već sam rekao da dijelim dva puta po dvije ulaznice, a ovaj put ulaznice dobivaju dva sretnika koji u komentare na Ziherovom Facebooku ispod objave današnjeg adventskog kalendara pošalju svoju najdražu pjesmu Subwaysa. Ipak, postoji jedan uvjet. Ta pjesma ne smije biti najpoznatiji hit Rock ‘n’ Roll Queen! Sada već žurim, a mi se vidimo sutra navečer u prvim redovima!

Do srijede,

Djed Mraziher

 8 kalendar

(Visited 258 times, 1 visits today)

Komentari