Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Živa knjižnica: Ne sudi knjige po koricama

14.12.2016. Ziher.hrFoto: Facebook event "Živa knjižnica"

Četiri studentice (Luna, Marta, Valentina i Vlatka) Studijskog centra socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu osmislile su “Živu knjižnicu” koja će se održati 28. prosinca u 18:00 sati u Knjižnici grada Zagreba Silvija Strahimira Kranjčevića, u Zapoljskoj ulici broj 1, Zagreb. Susret s građanima zamislile su unutar prostorija knjižnice upravo zato jer će gosti, odnosno predstavnici različitih društvenih skupina (npr. član mjesnog odbora, pripadnik romske populacije, osoba islamske vjeroispovijesti, osoba s invaliditetom i drugi) biti žive knjige koje posjetitelji mogu „posuditi“ na razgovor. Ideja leži u pokušaju senzibiliziranja javnosti o različitim društvenim skupinama na način da se razmjena iskustava omogući na nešto drugačiji i zanimljivi način.

Pozivaju sve ljude dobre volje, pogotovo osobe koje žele malo proširiti svoje svjetonazore i produbiti iskustvo kontakta s drugim osobama. “Živu knjižnicu” možete pratiti i na Facebook stranici gdje se također nalaze i upute za dolazak do Zapoljske ulice 1.

Foto: beckisbookshelf.tumblr.com

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari