Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Knjige

Živa knjižnica: Ne sudi knjige po koricama

14.12.2016. Ziher.hrFoto: Facebook event "Živa knjižnica"

Četiri studentice (Luna, Marta, Valentina i Vlatka) Studijskog centra socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu osmislile su “Živu knjižnicu” koja će se održati 28. prosinca u 18:00 sati u Knjižnici grada Zagreba Silvija Strahimira Kranjčevića, u Zapoljskoj ulici broj 1, Zagreb. Susret s građanima zamislile su unutar prostorija knjižnice upravo zato jer će gosti, odnosno predstavnici različitih društvenih skupina (npr. član mjesnog odbora, pripadnik romske populacije, osoba islamske vjeroispovijesti, osoba s invaliditetom i drugi) biti žive knjige koje posjetitelji mogu „posuditi“ na razgovor. Ideja leži u pokušaju senzibiliziranja javnosti o različitim društvenim skupinama na način da se razmjena iskustava omogući na nešto drugačiji i zanimljivi način.

Pozivaju sve ljude dobre volje, pogotovo osobe koje žele malo proširiti svoje svjetonazore i produbiti iskustvo kontakta s drugim osobama. “Živu knjižnicu” možete pratiti i na Facebook stranici gdje se također nalaze i upute za dolazak do Zapoljske ulice 1.

Foto: beckisbookshelf.tumblr.com

(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentari