Istaknuto
22.05.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ovog tjedna nudi izbor domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

21.05.2019.

Vrijeme čitanja: 10 minute Da je nostalgija najdraža hrana Hollywooda već je odavno jasno, a još jedna potvrda toga nove su verzije davno zaboravljenih i preboljenih serija.

Knjige

Živa knjižnica: Ne sudi knjige po koricama

14.12.2016. Ziher.hrFoto: Facebook event "Živa knjižnica"
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Četiri studentice (Luna, Marta, Valentina i Vlatka) Studijskog centra socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu osmislile su “Živu knjižnicu” koja će se održati 28. prosinca u 18:00 sati u Knjižnici grada Zagreba Silvija Strahimira Kranjčevića, u Zapoljskoj ulici broj 1, Zagreb. Susret s građanima zamislile su unutar prostorija knjižnice upravo zato jer će gosti, odnosno predstavnici različitih društvenih skupina (npr. član mjesnog odbora, pripadnik romske populacije, osoba islamske vjeroispovijesti, osoba s invaliditetom i drugi) biti žive knjige koje posjetitelji mogu „posuditi“ na razgovor. Ideja leži u pokušaju senzibiliziranja javnosti o različitim društvenim skupinama na način da se razmjena iskustava omogući na nešto drugačiji i zanimljivi način.

Pozivaju sve ljude dobre volje, pogotovo osobe koje žele malo proširiti svoje svjetonazore i produbiti iskustvo kontakta s drugim osobama. “Živu knjižnicu” možete pratiti i na Facebook stranici gdje se također nalaze i upute za dolazak do Zapoljske ulice 1.

Foto: beckisbookshelf.tumblr.com

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari