Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Život ljudski: Predstavljanje knjige Izabele Šimunović u MUO

28.03.2013. Patricia Devunić
Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Večeras, 28. ožujaka, s početkom u 19.30 sati održat će se predstavljanje knjige Izabela Šimunović: Conditio humana / Život ljudski u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a sudjelovat će Katarina Krizmanić, Ecija Ojdanić, Vedran Mlikota, Edin Karamazov i Filip Šovagović.

Izabela Šimunović rođena je 1. lipnja 1970.godine u Zagrebu. Završila je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna, te studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a diplomirala je 1995. godine u klasi profesora Frane Para. Od 1991. izlagala je na stotinjak samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i svijetu: Zagreb, Split, Dubrovnik, Grožnjan, Krk, Ljubljana, London, Graz, Sofija, Beč, Milano, Perugia, Firenza, Dartington (Velika Britanija), Palo Alto (California), Hamilton-Victoria, Canberra, Melbourne (Australija), Geneva…

Autorica je brojnih scenografija u europskim nacionalnim kazalištima, festivalima i televizijskim kućama kao što su Hrvatsko narodno kazalište i Kazalište Gavella  u Zagrebu,  Teatar ITD te Slovenska nacionalna opera u Ljubljani, Bloomsbury Theatre u Londonu, Dartington International Summer Festival, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, HTV te OTV.  Koautorica je nekoliko bibliofilskih izdanja i suradnica poznatim književnicima, režiserima i muzičarima te je sudionica brojnih likovnih radionica, kolonija i simpozija. Mnogi njeni radovi  nalaze se u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i svijetu. Njenu bibliografiju čini nekoliko stotina tekstova u katalozima, stručnim časopisima i novinama. Također, sudjelovala je u radu komisija za likovnu djelatnost te je bila je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

(Visited 131 times, 1 visits today)

Komentari