Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Zola Jesus u ožujku u Tvornici kulture

22.01.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/ZolaJesus

Foto: facebook.com/ZolaJesus

Jedno od značajnijih imena svjetske indie scene, Zola Jesus, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 20. ožujka.

Amerikanka ruskih korijena pravog imena Nika Roza Danilova, Zola Jesus multitalentirana je umjetnica specifičnog glazbenog izričaja u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima. Njezin zvuk često su uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard (Dead Can Dance), Joy Division i Florence Welch, no ona je stvorila svoj prepoznatljivi zvučni potpis.

Na sceni se pojavila 2009. godine debitantskim albumom “The Spoils”, nakon čega je izdala još četiri albuma, “Stridulum II”, “Conatus”, “Versions” i prošlogodišnji “Taiga“. U međuvremenu je nastupala s Fever Ray i The XX, a svoj je izričaj pomaknula s lo-fi prema eksperimentalnom elektro popu.

Tijekom rada na albumu “Taiga”, Zola Jesus se povukla u prirodu te je dom u Los Angelesu zamjenila otokom Vashon kod Washingtona kako bi se bolje povezala s divljinom i čistom prirodom. Za razliku od ranijih radova kada je prvo počela raditi s ritmom i sintisajzerima, ovaj album je počela snimajući sve pjesme acapella, a klasično obrazovani glas ponovo se pokazao kao jedno od njenih najvećih oružja.

Tri godine od premijernog posjeta, nakon što je zbog velikog interesa njen koncert prebačen iz Malog pogona u Veliki, Zola Jesus se vraća u Zagreb u sklopu promocije albuma “Taiga”. Trenutno album promovira u SAD-u i Kanadi, nakon čega dolazi u Europu, te će u Hrvatskoj nastupiti 20. ožujka.

Koncert Zole Jesus u zagrebačkoj Tvornici kulture odvija se u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta. Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 90 kuna.

Komentari