Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

Zola Jesus u ožujku u Tvornici kulture

22.01.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/ZolaJesus

Foto: facebook.com/ZolaJesus

Jedno od značajnijih imena svjetske indie scene, Zola Jesus, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 20. ožujka.

Amerikanka ruskih korijena pravog imena Nika Roza Danilova, Zola Jesus multitalentirana je umjetnica specifičnog glazbenog izričaja u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima. Njezin zvuk često su uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard (Dead Can Dance), Joy Division i Florence Welch, no ona je stvorila svoj prepoznatljivi zvučni potpis.

Na sceni se pojavila 2009. godine debitantskim albumom “The Spoils”, nakon čega je izdala još četiri albuma, “Stridulum II”, “Conatus”, “Versions” i prošlogodišnji “Taiga“. U međuvremenu je nastupala s Fever Ray i The XX, a svoj je izričaj pomaknula s lo-fi prema eksperimentalnom elektro popu.

Tijekom rada na albumu “Taiga”, Zola Jesus se povukla u prirodu te je dom u Los Angelesu zamjenila otokom Vashon kod Washingtona kako bi se bolje povezala s divljinom i čistom prirodom. Za razliku od ranijih radova kada je prvo počela raditi s ritmom i sintisajzerima, ovaj album je počela snimajući sve pjesme acapella, a klasično obrazovani glas ponovo se pokazao kao jedno od njenih najvećih oružja.

Tri godine od premijernog posjeta, nakon što je zbog velikog interesa njen koncert prebačen iz Malog pogona u Veliki, Zola Jesus se vraća u Zagreb u sklopu promocije albuma “Taiga”. Trenutno album promovira u SAD-u i Kanadi, nakon čega dolazi u Europu, te će u Hrvatskoj nastupiti 20. ožujka.

Koncert Zole Jesus u zagrebačkoj Tvornici kulture odvija se u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta. Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 90 kuna.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari