Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Zoster nakon dvije godine opet u KSET-u

23.11.2017. Ziher.hrFoto: www.kset.org

Dvije godine nakon odlične promocije albuma “Srce uzavrelo” u KSET-u te pola godine nakon nastupa na INmusic festivalu, u Zagreb i u KSET vraća se Zoster. U subotu, 9. prosinca zagrebačka publika ponovo će imati prilike uživo čuti mnogobrojne hitove koje je bend proizveo u svojih 17 godina karijere na ukupno četiri albuma. Teško je ne zamijetiti da kroz cijelo svoje postojanje Zoster prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi te ponekad i edukacije.

Grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini, a bilo bi nezahvalno Zoster smještati u određeni glazbeni žanr jer su kroz svoja četiri albuma prošli mnogo toga – reggae, ska rock, lagane balade i štošta drugo. Pored samostalnih koncerata koje su imali u gotovo svim većim gradovima u regiji, svirali su i u mnogim europskim prijestolnicama, a odsvirali su i većinu festivala u regiji (Exit, INmusic, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Seasplash i druge).

Trenutnu postavu grupe čine vokal Mario Knezović, gitarist Atilla Aksoj, klavijaturist Adis Sirbubalo, basist Nikola Galić i bubnjar Goran Rebac. Karte po pretprodajnoj cijeni od 40 kn moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 60 kn.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Komentari