Istaknuto
05.08.2021.

Vrijeme čitanja: 8 minute U mazohističkom mehanizmu koji spaja nadmoć, figuru, znoj i svijest o opipljivosti tijela jedino je važan osjećaj bliskosti koji vibrira između scene i publike materijalizirajući nestvarno.

05.08.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

20. EXIT Festival održat će se u kolovozu!

01.06.2020. Ziher.hrFoto: Exit press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon što je epidemija završila u većini balkanskih zemalja, Novi Sad će ipak dobiti priliku obilježiti svoj najveći glazbeni jubilej – 20. EXIT festival. Iako smo navikli u Vojvodinu sredinom srpnja, zbog okolnosti se odgađa za samo mjesec dana te će se održati 13-16. kolovoza na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Exit tim najavljuje i da će se cijeli događaj organizirati u bliskoj suradnji s Nacionalnim kriznim stožerom Republike Srbije, a kao jedna od mjera će biti smanjen kapacitet festivala na pola od uobičajenih 55.000 posjetitelja po danu. Bit će zatvoreni pojedini rovovi i opkopi u kojima je inače smješteno oko 40 pozornica i zona, no Dance Arena, Main Stage i No Sleep ostaju za svoje poklonike.

Ovogodišnji EXIT centralna je tema svjetske glazbene industrije koja ne pristaje na “novu normalnost” kao što su koncerti u autima ili streamani DJ setovi iz spavaćih soba. Potvrdila je to i Maria May, agentica Davida Guette, Robina Schulza i brojnih drugih superstarova, koja je na međunarodnom ekspertskom panelu nazvala EXIT „svjetlom na kraju tunela“.

Festival će se realizirati u skladu sa službenim mjerama u suradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posjetitelji, izvođači, kao i članovi tima koji sudjeluju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni. Svi festivalski fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu u vremenu prije zaustavljanja prodaje, imat će priliku odlučiti žele li iskoristiti svoju ulaznicu za izdanje u kolovozu, zamijeniti ju za festival sljedeće godine ili refundirati svoju ulaznicu u skladu s uvjetima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odgođene zbog pandemije, a o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.

Dodatni sadržaji

Osim najvećih, EXIT čarolije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditi plesno srce festivala s najvatrenijom atmosferom Latino Stage! Za hip-hop fanove “ide gas” i ovog kolovoza u rovu Beats pozornice. D’n’B, koji je obilježio EXIT tijekom proteklih 20 godina, i ove će godine imati svoju scenu – XBass Pit! Bit će tu i jedna od omiljenih pozornica domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, te uvijek pune Guarana AsFM i Gaia Experiment Trance Stage. Osim brojnih zona za odmor i okrjepu kao što su Foodland zone, posebno mjesto i ove godine zauzet će omiljena Pachamama zona. Povijesno mjesto susreta bit će Wenti Wadada Reggae Stage u ovogodišnjem specijalnom izdanju.

Ovo nije konačan popis i moguća su dodatna proširenja liste pozornica i pratećih sadržaja po kojima je EXIT poznat u svjetskim okvirima.  Do svih ovih pozornica i zona ulazit će se dobro poznatim putevima, pa će biti otvoreni svi ulazi, i glavni kod Lovotursa i onaj iz Štrosmajerove ulice u Podgrađu. Bit će otvoren i standardan VIP ulaz na Kameničkom putu, dok će jedini zatvoren biti ulaz na VIP terasu na Gornjem gradu tvrđave.

Ullaznice za 20. EXIT

Ulaznice su dostupne preko službene stranice exitfest.org po cijeni od 450 kuna u ograničenom broju, kao i VIP paketi po promotivnoj cijeni od 2000 kuna koji uključuju ulaznicu, smještaj i prijevoz.

(Visited 28 times, 2 visits today)

Komentari