Film

Dodijeljeni 66. Emmyji – Tko nastavlja prikazivati, a za koga su kamere ugašene?

shippingsherlockfandocumentary.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 4 minute

Prije svega treba pohvaliti ovogodišnjeg voditelja Emmyja, Setha Meyersa, čiji je humor zabavan jer je istinit. Pozdravio je pisce scenarija koji sjede toliko daleko od pozornice da ga vjerojatno ne mogu čuti i primijetio je da između Breaking Bada, Dextera i HIMYM-a, nitko ne bi pogodio da će upravo HIMYM imati najtužniji kraj u sezoni koja je iza nas. Jesse Pinkman preživi, Dexter preživi, ali majka umre. Napisala bih “spoiler alert!”, ali ako gledate Emmyje, morate biti svjesni činjenice da će se pričati o takvim stvarima. Također je simpatično ukazao na miješani stil kojim su rađene mnoge današnje serije zbog čega ih je teško svrstati u određenu kategoriju. “Neke su nas komedije nasmijale, a neke su nas rasplakale jer su zapravo drame koje su krivo označene kao komedija,” rekao je Seth. Kao jednu od komedija-drama izdvojio je Orange is the New Black. True Detective također je, prema Sethovoj procjeni, pogrešno svrstan u kategoriju drame, a zapravo je mini-serija. True Detective je, kako kaže, jedina serija za koju se zna da u novoj sezoni (da, bit će druge sezone i ne, ne zna se točno kad) neće glumiti stari glavni glumci. Ostaje nam samo nadati se da će Matthew ubrzo snimiti novu seriju, kad ga je već tako dobro krenulo.

butterflycaps.tumblr.com
butterflycaps.tumblr.com

Za najbolje komične serije nominirani su Louie, Modern Family, Orange is the New Black, Silicon Valley, The Big Bang Theory i Veep. Emmyja je sa sobom odnijela “obitelj koja je moderna zbog homoseksualnog para”, Modern Family. Ty Burrell (Phil Dunphy) dobio je Emmyja za najboljeg sporednog glumca u Modern Family. Uz njega su bila nominirana još dva člana moderne obitelji: Jesse Tyler Ferguson (Mitchell Pritchett) za najboljeg sporednog glumca i Julie Bowen (Claire Dunphy) za najbolju sporednu glumicu, no tu je nagradu odnijela Allison Janney (Bonnie) iz serije Mom. Emmyja za najboljeg glavnog glumca u komičnoj seriji dobio je Jim Parsons za ulogu Sheldona Coopera u The Big Bang Theory, a Emmyja za najbolju glavnu glumicu pokupila je Julia Louis-Dreyfus za svoju ulogu potpredsjednice u Veep-u. Inače, Louis-Dreyfus, Bryan Cranston i Aaron Paul snimili su kratku video najavu za Emmyje koju se isplati pogledatiModern Family ponovo kreće 24. rujna, Louie se vraća na ekrane u svibnju 2015., Orange is the New Black počinje u lipnju ili srpnju 2015., a iduće godine, vjerojatno isto u ljetnom terminu, nastavlja se i Sillicon Valley. Osma sezona The Big Bang Theory počinje 22. rujna, a Veep će početi “jedne nedjelje u travnju iduće godine.”  Koja će to nedjelja biti, ostaje misterij. Ove sezone oprostit ćemo se s Glee-om i Two and a Half Men.

modernfamily-abc.tumblr.com
modernfamily-abc.tumblr.com

Vjerojatno nikoga neće iznenaditi da je Breaking Bad dobitnik Emmyja za najbolju dramsku seriju. Uz Breaking Bad nominirani su Downton Abbey, Game of Thrones, House of Cards, Mad Men i True Detective. Emmyja za najboljeg glavnog glumca dobio je Bryan Cranston (Walter White) iz Breaking Bad-a, a za najbolju glavnu glumicu Julianna Margulies za svoju ulogu Alicie Florrick u The Good Wife. Emmyja za najboljeg sporednog glumca dobio je Aaron Paul (Jesse Pinkman), a za najbolju sporednu glumicu Emmyja je dobila Anna Gunn (Skyler White). Time je Breaking Bad s četiri Emmyja apsolutni pobjednik ovogodišnje kategorije dramske serije. Osim glume i priče, zapažene su i mnoge uhu ugodne tematske pjesme serija koje je Weird Al Yankovic malo doradio. Novu sezonu Downton Abbey stanovnici Velike Britanije dočekat će krajem rujna, a Amerikanci će se morati strpjeti do siječnja sljedeće godine. Vatreni fanovi Game of Thrones-a morat će pričekati do travnja. Inače, zanimljiva je činjenica da je Game of Thrones najviše “piratski” skidana serija.  House of Cards počinje u veljači, a dva mjeseca kasnije iščekuje se drugi dio sedme i posljednje sezone Mad Men-a pod naslovom The End of an Era. Osim Mad Men-a, ove će sezone završiti i Sons of Anarchy.

http://heisenbergchronicles.tumblr.com/
http://heisenbergchronicles.tumblr.com/

U kategoriji mini-serije pobijedio je Fargo, a uz njega nominirani su American Horror Story: Coven, Bonnie&Clyde, Luther, The White Queen i Treme. Emmyja za najboljeg glavnog glumca dobio je (nimalo iznenađujuće) Benedict Cumberbatch za ulogu Sherlocka u Sherlock: His Last Vow, a Emmyja za najboljeg sporednog glumca (također nimalo iznenađujuće) odnio je Martin Freeman za ulogu Johna Watsona također u Sherlock: His Last Vow. Ni Martin niti Benedict nisu prisustvovali Emmyjima što budi nadu da su negdje na lokaciji i snimaju četvrtu sezonu Sherlocka koja je, po pravoj Moffatskoj tradiciji, najavaljena tek za 2016. Emmyja za najbolju glavnu glumicu dobila je Jessica Lange koja je naprosto fenomenalno utjelovila Fionu Goode u American Horror Story: Coven, a nagrada za najbolju sporednu glumicu pripala je Kathy Bates koja je u istoj seriji jednako sjajno odglumila poremećenu Madame Delphine. Budući da svaka sezona American Horror Storyja donosi novu priču i novi podnaslov, nećemo imati prilike gledati nove epizode Covena, ali zato u listopadu počinje American Horror Story: Freak Show.

ahorrorstorycircle.tumblr.com
Be social

Komentari