boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Najava: Pionir londonske techno scene nastupa u splitskom Kameleonu

Foto: Kameleon
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Kameleon
Foto: Kameleon

Nakon londonskog Fabrica, argentinske Pache, brazilskog D-Edga te najvećih svjetskih festivala elektronske glazbe, ovog vikenda u Split stiže neizostavno ime londonske acid tech house scene te omiljeni DJ među modnim ekscentricima – Corrado Loi aka “Corrie” .

Njegove party večeri u svjetski poznatim klubovima obožavali su pohoditi gosti poput ekscentričnog francuskog dizajnera Jean Paul Gaultiera i avangardnog umjetnika, dizajnera i aktera londonskog noćnog života Leigh Boweryja, a upravo je moda prvi razlog zbog kojeg se preselio iz rodne Italije u London. Corrie je te 1985. kad je stigao u London imao namjeru “uspjeti” kao modni dizajner, no umjesto toga strast prema glazbi odvela ga je u smjeru DJ-inga i produkcije, a danas slovi kao jedan od najuzbudljivijih glazbenika britanske tech-house scene. Osim kao Corrie, izdaje i pod pseudonimima Aquanauts i Sambal. Njegova izdanja u svojim setovima rado puštaju Loco Dice, Marco Carola, Richie Hawtin, Miss Kittin, Stacey Pullen, Craig Richards, John Digweed i mnogi drugi.

U svom stvaranju Corrie je nastavio koketirati s modom okupljajući na svojoj party večeri nazvanoj Roma” jedinstvenu, šaroliku i inspirativnu ekipu koja je uz zvuk acid housea i techna s početka 90-tih prenijela glas o nadarenom glazbeniku sve do berlinskog Tresora, Moskve i New Yorka. U preko 25 godina DJ karijere objavio je preko 60 singlova, remixa i kompilacija za glazbene etikete kao što su Sony, Epic, Fabric, Lucidflow, Harry Klein Records, Presslab, Bosh, 4 Kenzo, Evasive i druge, a od samog početka potpisnik je izdanja za jednu od najpoznatijih britanskih etiketa Wiggle koju su prije 20 godina osnovali Nathan Coles, Terry Francis i Evil Eddie Richards.

Foto: Kameleon
Foto: Kameleon

2007. pokrenuo je i vlastitu etiketu Eat More Beef Music, kada zapravo započinje njegovo virtualno prijateljstvo sa splitskim Acilectro crewom koji će u subotu 13.12. odigrati ulogu domaćina te ugostiti Corrie-a u klubu Kameleon u Splitu. Pille & Lushi će se ovom prilikom prisjetiti svog Plunk Funk EPa, kojeg su na vinilu izdali za Corrievu etiketu.

Prosinac je mjesec zabave, dobrog raspoloženja i slavlja, a Kameleon i Acilectro ekipa su već uigrano utočište kvalitetnog zvuka koji izvire iz ponajboljeg sound sistema na svijetu Funktion One, pomno odabranih gostiju i glazbe koja stvara klupsku vibru u gradu podno Marjana.

Ulaznice se mogu nabaviti u klubu Kameleon, u pretprodaji po cijeni od 30 kn, a na dan događaja po 50 kn.

(Visited 131 times, 1 visits today)
Be social

Komentari