Istaknuto
22.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Sedam novih singlova iz glazbenih radionica spremno je za preslušavanje i borbu za pobjedu. Glasanje, kao i uvijek, traje do sljedeće srijede.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Glazba

Acid Mothers Temple za mjesec dana u Rijeci

28.08.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Još je ostalo točno mjesec dana  do premijernog gostovanja japanskih psihodeličara Acid Mothers Temple u Rijeci.

Podsjetimo, u sklopu svoje Hallelujah Mystic Tour in Europe, mastermind benda, gitarist Kawabata Makoto između ostalih svojih projekata našao je vremena i posložio ekipu za još jedan pohod na stari kontinent. S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju objaviti i po nevjerojatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, te su polagano dosegli zvjezdani status. Grupa je to koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rock i progresivni rock i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u povijesti, a njihov rad je glazba uz koju putujete, prisjećate se i prepuštate kaosu.

Koncert otvaraju domaći dečki okupljeni pod nazivom The Freak Folk Of Mangrovia. Sebe opisuju kao fluktuirajući kolektiv glazbenika koji već više godina surađuju u raznim bendovima. Glazbi se pristupa kao igri, eksperimentirajući sa zvukom i raznim ritmičnim temama. Ne stvaraju pjesme u  klasičnom smislu već razrađuju ideje koje se kreću od laganih, opuštenih, atmosferičnih dijelova do žestokih, kaotičnih, soničnih eksplozija. Samim time nikad ništa nije izvedeno identično i svaki put je pred sastavom drugačiji izazov što stvara uzbudljivo i nepredvidivo putovanje kroz nove zvukovne pejzaže.

Riječki dolazak japanskog psihodeličnog benda Acid Mothers Temple zakazan je za četvrtak, 28. rujna s početkom u 20h u Omladinskom kulturnom centru Palach. Organizaciju koncerta potpisuje Distune promotion. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn dostupne su u Dallas Music Shop Rijeka ili u sustavu Entrio, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 75 kn.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari