Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Acid Mothers Temple za mjesec dana u Rijeci

28.08.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Još je ostalo točno mjesec dana  do premijernog gostovanja japanskih psihodeličara Acid Mothers Temple u Rijeci.

Podsjetimo, u sklopu svoje Hallelujah Mystic Tour in Europe, mastermind benda, gitarist Kawabata Makoto između ostalih svojih projekata našao je vremena i posložio ekipu za još jedan pohod na stari kontinent. S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju objaviti i po nevjerojatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, te su polagano dosegli zvjezdani status. Grupa je to koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rock i progresivni rock i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u povijesti, a njihov rad je glazba uz koju putujete, prisjećate se i prepuštate kaosu.

Koncert otvaraju domaći dečki okupljeni pod nazivom The Freak Folk Of Mangrovia. Sebe opisuju kao fluktuirajući kolektiv glazbenika koji već više godina surađuju u raznim bendovima. Glazbi se pristupa kao igri, eksperimentirajući sa zvukom i raznim ritmičnim temama. Ne stvaraju pjesme u  klasičnom smislu već razrađuju ideje koje se kreću od laganih, opuštenih, atmosferičnih dijelova do žestokih, kaotičnih, soničnih eksplozija. Samim time nikad ništa nije izvedeno identično i svaki put je pred sastavom drugačiji izazov što stvara uzbudljivo i nepredvidivo putovanje kroz nove zvukovne pejzaže.

Riječki dolazak japanskog psihodeličnog benda Acid Mothers Temple zakazan je za četvrtak, 28. rujna s početkom u 20h u Omladinskom kulturnom centru Palach. Organizaciju koncerta potpisuje Distune promotion. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn dostupne su u Dallas Music Shop Rijeka ili u sustavu Entrio, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 75 kn.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari