Glazba

Akademija na Jabukovcu povodom festivala ”Cash & Carry” ugošćuje perspektivna imena glazbene scene

Fotomontaža: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Fotomontaža: Ziher.hr

Akademija na Jabukovcu 10, 4. svibnja otvara svoja vrata s ciljem upoznavanja šire publike sa suvremenom hrvatskom umjetničkom scenom i mladim umjetnicima na najneposredniji način – u njihovom radnom okruženju. Izložbu organiziraju sami studenti, uz podršku profesora. U sklopu izložbe organizira se i humanitarna akcija za pomoć Centru za autizam u Zagrebu te jednom dugogodišnjem i vjernom modelu Akademije. Festival Cash & Carry održava se na nastavničkom odjelu Akademije, a na njemu će se pojaviti perspektivna imena glazbene scene:

Miki Solus (14h)

Miki Solus za sebe kaže u biografiji: “Thug life” i tako se može i najbolje opisati. Ringišpil se vrti, krafna ubija Boga, mrtva vjeverica i sladoled od jagode… Sve te slike možete doživjeti na njegovim nastupima.

Seine (15h)

Seine je nastao u gimnazijskim danima kao kantautor jedinac. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.

Svemir (16h)

Svemir je četveročlani zagrebački bend okupljen oko materijala kantautorice Zvonke Obajdin. Iako je glazba koju izvode u mnogočemu klasično kantautorsko žensko pismo, zbog zanimljivih aranžmana i strastvenih izvedbi, ipak izmiču svrstavanju u uobičajene ladice. Njihov debi album iz 2012 uvršten je na niz top-ljestvica najboljih albuma te godine u regiji.

Mika Male (18h)

Mika Male su alternativni rock sastav iz Zagreba. Osnovani su 2000. godine, a njihova intimna poetika isprepliće se s kompleksnim glazbenim aranžmanima. Zanima ih ono što skrivaju slojevi svakodnevnih lica koje nabacujemo, poniru u dubine ljudskog i iskreno progovaraju o tome što se tamo odvija.

Iza sebe imaju 2 albuma:

“Bijelo” iz 2006.g. (samoizdat)

“Vremenom” iz 2010.g. izdan za Dallas Records

Njihov treći album izaći će također za Dallas Records krajem 2013.g.

Nina Romić (19h)

Predvodnica nove kantautorske scene i zasigurno jedna od najcjenjenijih hrvatskih singer songwritera mlađe generacije. Nakon uspješnog ostvarenja sa prvim albumom “Daljine” 2010. sa svojim drugim albumom “Ptice” (Aquarius Rec.) u produkciji Miloša Drobnjakovića osvojila je kritiku diljem Hrvatske i prostora bivše Jugoslavije i time zasjela na većinu top lista glazbenih ostvarenja za 2012. Nastupa sa peteročlanim bendom koji doprinosi intimnoj atmosferi sa etno/folk i psihodeličnim utjecajima.

Radost! (20h)

Radost! donosi dobre vijesti i predstavlja treći album. “Radost! jede svoju djecu” rodio se nakon što ga je Radost! u srcu i utrobi nosila više od devet mjeseci.

 Threesome (21h)

Threesome je eksplozivni surf-rock sastav iz Beograda, nakon uspješne europske turneje i turneje po Italiji dolaze i na naš festival.

After party održat će se u klubu ”Jabuka” s početkom u 22:30h pa sve do 04:00h.

Be social

Komentari