Glazba

Algiers u subotu premijerno u riječkom Palachu i zagrebačkoj Močvari

algiers
Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak i subotu, 26. i 27. siječnja, u zagrebačkom klubu Močvara i riječkom OKC Palach nastupit će američki bend Algiers, što će ujedno i biti, kako organizatori iz Distune Promotion, Rock Svirke i Žednog uha najavljuju, glazbeni odgovor na mračna vremena u kojima se nalazimo.

Bend čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni, a žive na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong  na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album “The Underside Of Power”, djelo kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

“The Underside Of Power” iskočio je kao jedan od najzamjećenijh albuma prošle godine, s pohvalama koje pršte s obje strane Atlantika iz publikacija The Observer, Rolling Stone, Uncut, The Wire, Quietus, A.V Club, DIY, Clash i The Line of Best Fit među mnogima drugima, kao i ulaska u UK Chart Store top 10.Snimljen u Bristolu, producirao ga je Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, mixao Randall Dunn (Sunn O))), a post-produkciju radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform). Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji je eklektičan po stilu, pa nalazimo gospel, južnjački rap, post punk, italo, soul itd..

Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike. Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima, ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup. “Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan: “To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta…”.

Ulaznice

Ulaznice za riječki koncert mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 80 kuna u Dallas Music Shopu Rijeka i sustavu Entrio, sve do dana koncerta kada se cijena penje na 110 kuna. Ulaznice za zagrebački koncert po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku, dok će na ulazu kluba koštati 100 kuna.

Be social

Komentari