Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Algiers u subotu premijerno u riječkom Palachu i zagrebačkoj Močvari

23.01.2018. Ziher.hrFoto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

U petak i subotu, 26. i 27. siječnja, u zagrebačkom klubu Močvara i riječkom OKC Palach nastupit će američki bend Algiers, što će ujedno i biti, kako organizatori iz Distune Promotion, Rock Svirke i Žednog uha najavljuju, glazbeni odgovor na mračna vremena u kojima se nalazimo.

Bend čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni, a žive na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong  na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album “The Underside Of Power”, djelo kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

“The Underside Of Power” iskočio je kao jedan od najzamjećenijh albuma prošle godine, s pohvalama koje pršte s obje strane Atlantika iz publikacija The Observer, Rolling Stone, Uncut, The Wire, Quietus, A.V Club, DIY, Clash i The Line of Best Fit među mnogima drugima, kao i ulaska u UK Chart Store top 10.Snimljen u Bristolu, producirao ga je Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, mixao Randall Dunn (Sunn O))), a post-produkciju radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform). Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji je eklektičan po stilu, pa nalazimo gospel, južnjački rap, post punk, italo, soul itd..

Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike. Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima, ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup. “Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan: “To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta…”.

Ulaznice

Ulaznice za riječki koncert mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 80 kuna u Dallas Music Shopu Rijeka i sustavu Entrio, sve do dana koncerta kada se cijena penje na 110 kuna. Ulaznice za zagrebački koncert po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku, dok će na ulazu kluba koštati 100 kuna.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari