Istaknuto
17.10.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Kako se prema kultnim mjestima za izlaske, legendarnim kulturnim košnicama odnose Grad, vlasnici, građani?

14.10.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ove srijede donosi sedam domaćih i regionalnih kandidata za singl tjedna te pet novih stranih preporuka za slušanje.

Glazba

Američki bend Algiers u siječnju dolazi u Rijeku i Zagreb

23.11.2017. Ziher.hrFoto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Američki bend Algiers u siječnju 2018. godine dolazi u Rijeku i Zagreb. Žedno uho otvorit će svoju 22. sezonu koncertom Algiersa u Močvari 26. siječnja, dok ih Distune Promotion i Rock Svirke u suradnji s Coda Agency u Rijeku dan kasnije dovode u OKC Palach. Zagreb i Rijeku posjetit će u sklopu promocije drugog studijskog albuma “The Underside of Power“.

Algiers su Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party. Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Foura do elektropunk i industrial zvuka kultnih Suicidea zaintrigirao glazbenu kritiku koja je već s prvijencem ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete benda.

Album “The Underside od Power” snažno i beskompromisno progovara o korijenima otpora u društvu i o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Album je iskočio kao jedan od najzamjećenijh albuma ove godine, s pohvalama koje dolaze s obje strane Atlantika iz publikacija kao što su The Observer, Rolling Stone, Uncut, The Wire, Quietus, A.V Club, DIY, Clash i The Line of Best Fit. Album je snimljen u Bristolu, producirali su ga Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, miksao Randall Dunn (Sunn O), a postprodukciju je radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform). Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji je eklektičan po stilu pa nalazimo žanrove gospel, južnjački rap, post punk, soul…

Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike. Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup. “Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan.: “To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta.”

Ulaznice

Early bird ulaznice za riječki koncert mogu se kupiti po cijeni od 65 kuna do četvrtka, 30. studenog. Od 1. prosinca cijena ulaznica raste na 80 kuna, dok se na dan koncerta penje na 110 kuna. Ulaznice su dostupne u Dallas Music Shopu Rijeka i sustavu entrio.hr. Ulaznice za zagrebački koncert po promotivnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku do 3. prosinca. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, a na ulazu kluba na dan koncerta 100 kuna.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari