Glazba

Argentinski punk rock velikani Argies slave 30 rođendan u Vintage Industrial Baru!

www.facebook.com/argies
Vrijeme čitanja: 2 minute
www.facebook.com/argies
www.facebook.com/argies

U četvrtak 5. lipnja u zagrebački Vintage Industrial Bar dolazi argentinska revolution punk rock atrakcija Argies koji na ovoj turneji slave trideseti rođendan.

Ime Argies dolazi iz vremena Falklandskog rata kada su Britanski vojnici nazivali Argentince “Argies”. Od samog početka, a to je bilo 1984. godine, alfa i omega benda  je gitarist i pjevač David Rosario koji je čuvši The Clash odlučio osnovati band. Fascinacija The Clashom traje i dandanas do te mjere da ih kritičari oslovljavaju sa „Argentinski The Clash“ jer Argies svoju glazbu stvaraju po uzoru na The Clash, sviraju popriličan broj pjesama The Clash, od kojih su neke prepjevane na španjolski. Pored same glazbe je tu prisutan i revolucionaran duh u lirici Argies koji su The Clash crpili baš iz dijelova svijeta od kuda dolaze Argies.

Argies su u svojih trideset godina uspjeli sa svojim turnejama prijeći zemaljsku kuglu uzduž i poprijeko, svirajuči u više od četrdeset zemalja, uključujući pored Amerike i Europe i Kinu i Aziju, odsvirajući više od tisuću koncerata. U svojoj karijeri su svirali na mnogim festivalima pa tako i na „Punk Rock Holiday“ u Sloveniji i „Ritam Evrope“ u Novom Sadu. Svirali su turneje sa Die toten Hosen, Bad Religion, Agnostic Front, Suicidal Tendencies, The Damned, GBH, Last Resort, The Exploited, Anti Flag, Millencolin, Poison Idea, The Business, Oi Polloi, The Lurkers,Toy Dolls, MDC, Anti Nowhere League, Total Chaos, Disorder, Conflict, US Bombs, Nomeansno, Restarts, The Adicts,….. U Hrvataskoj su svirali već nekoliko puta, tako da ih domaća publika već dobro poznaje, a najzapaženiji nastupi su im bili sa The Vibrators u Močvari i na pulskom festivalu Monte Paradiso.

Na ovoj turneji pored proslave tridesetog rođendana benda promoviraju svoj novi, dvanesti album „Bailando en mis Zapatos“, na Engleskom „Dancing in my shoes“ (Combative Records), na kojem se nalazi četrnaest novih pjesma odpjevanih na Engleskom, Njemačkom, Talijanskom i naravno Španjolskom. Na albumu se nalaze i tri nove obrade; „Yira, Yira“, tango iz 1939. godine u originalu od C. Gardela, „Inundados“; veliki brazilski hit iz devedesetih i „Rasputin“ u originalu od Boney M koja je posvečena trenutno aktualnom ruskom precjedniku Putinu. Također je još uvijek aktualan i album „Don’t Cry For Me – the best of Argies“ na kojem su prepjevali svoje pjesme na engleski jezik, a koji je nedavno objavila njemačka izdavačka kuća Drumming Monkey Records i na kojem je sudjelovao i Vom Ritchie iz Die Toten Hosen.

Kao gosti će na koncertu nastupiti dva mlada zagrebačka benda iz Jeboton produkcije, melodični punk rock sa violinom Lobotomija i Hren koji kažu da sviraju „punk rock sa primjesama svega i svačega“.

Pored koncerta će Tomi Phantasma i Sasha Cult vrtit svoj Punk Rock Party gdje ćete moći uživati u prelistavnju punk rock povijesti od najstarijih punk i new wave legendi do novih bendova tog usmjerenja.
Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznice će iznositi 30 kn i moći će se kupiti samo na ulazu u klub.

Koncert je najavljen za 21 sat a cijena ulaznice iznosi 30 kn i moći će se kupiti samo na ulazu kluba na dan koncerta.

Be social

Komentari