Film

Barbara Rocco najavila peti KotarFEST! festival kazališta i filma

Foto: www.facebook.com/KotarFest/
Vrijeme čitanja: 3 minute

Zagreb, 19. svibnja 2016. – „Dišemo kulturu punim plućima“, moto je ovogodišnjeg jubilarnog petog KotarFEST!-a, festivala kazališta i filma koji će se od četvrtka 30. lipnja do nedjelje 3. srpnja 2016. održavati u Delnicama. Gorski kotar se tako prometnuo u jednu od omiljenih destinacija renomiranih domaćih i inozemnih kazališnih umjetnika poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Barbare Rocco, Jelisavete Seke Sablić, Branka Vidakovića Baneta i mnogih drugih koji će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju festivala.

 „Četiri dana upijanja kulture i odlične zabave u ambijentu kakav je Gorski kotar pozivnica je koja se ne odbija. Na KotarFEST!u ćemo izvesti „Čelične magnolije“, predstavu koja prati prijateljstvo šest žena i njihovu borbu sa životnim problemima i preprekama, a posebno se veselim što ćemo je odigrati na daskama ovog pomalo drugačijeg festivala“, ispričala je Barbara Rocco, poznata glumica, redateljica predstave i članica ansambla varaždinskog HNK.

Petra Kurtela, dugogodišnja prijateljica festivala, istaknula kako su upravo ljubav i entuzijazam pokretač cijele KotarFEST! priče: „Program je odličan i kad bih trebala birati, ne znam što bih prvo odabrala. Svatko može pronaći idealnu predstavu ili film za sebe, a ovom prilikom bih pohvalila organizatore jer je rijetkost vidjeti takvu ljubav i strast koju ulažu u organizaciju. Želim im puno uspjeha u daljnjem radu.“

Podršku petom KotarFESTU! dao je i Silvio Vovk, glumac u hit kazališnoj predstavi „Tri zime“ i član organizacijskog tima cirkuskog programa na festivalu, te istaknuo: „KotarFEST! je mjesto na kojem će svatko naći nešto za sebe. Na festivalu vlada posebna atmosfera u sjajnom ambijentu Gorskog kotara. Posjetitelji s redovito vraćaju na ovaj festival jer im je dobra zabava zajamčena. Vjerujemo da će tako biti i ove godine.“

Osim izvedbe „Čeličnih magnolija“, publika će moći uživati i u predstavi „Medvjed“ Zijaha Sokolovića i jazz trija „Lolita“, kao i u izvedbi još jednih „Stilskih vježbi“ legendarnog kazališnog dvojca Pere Kvrgića i Lele Margitić, te projekciji proslavljenog filma „Zvizdan“ Dalibora Matanića. Na kazališnoj pozornici KotarFEST!a premijerno će se pred hrvatskom publikom izvesti i predstava “Nobelovac i ja“ redatelja Stefana Sablića s Jelisavetom Sekom Sablić i Brankom Vidakovićem Banetom u glavnim ulogama.

Poseban dio programa ove godine čini i otvaranje kazališne scene „Pero Kvrgić“ u Radničkom domu u Delnicama – organizatori su, uz podršku grada Delnica, odlučili i službeno pokazati da se umjetnost vraća u Gorski kotar na velika vrata odajući u isto vrijeme čast jednom od najpoznatijih goranina na hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Osim kazališnih predstava, u programu festivala nalaze se i domaći i strani filmovi, s naglaskom na produkcije iz susjednih zemalja – Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, pa će se tako na repertoaru naći i slovenski film „Pot v raj“ Blaža Završnika, te „L’Attesa“ redatelja Piera Messine.

Festival će tijekom četiri dana oživjeti Gorski kotar raznolikim kulturnim sadržajima, a svaki dan završava zabavom u do kasno u noć. Također, dio festivala bit će namijenjen i mlađim uzrastima koji će se zabavljati uz kazališne i lutkarske predstave. Bit će tu i zabavnih kvizova kao i cirkuski program koji osmišljava umjetnički direktor Crvenih noseva, Zoran Vukić.

 „Naš tim već petu godinu za redom organizira KotarFEST!. Zaljubljeni smo u Delnice i kulturu, a svake godine jedva čekamo ta četiri dana tijekom kojih su naši „gušti“ na jednom mjestu. Atmosfera na festivalu je zaista posebna i drugačija od drugih, masovnih festivala. Nama je cilj okupiti prave zaljubljenike u kazalište, film, glazbu i, konačno, dobar provod. Opuštanje na svježem zraku, boravak na prirodi, upoznavanje raznih ljudi i razgovor o kulturi… za nas ne postoji ništa bolje od toga“, izjavio je Matija Kezele, direktor KotarFEST!a.

KotarFEST! godinama posjećuju stanovnici Gorskog kotara, ali i zaljubljenici u kulturu iz Zagreba i Rijeke, s obzirom da Riječani do Delnica mogu doći za svega dvadesetak minuta, a Zagrepčani za najviše sat i pol što ga čini idealnom destinacijom za bijeg od gradskih vrućina.

 

Be social

Komentari