Glazba

Četvrta Brijačnica s jakim imenima seli u Tvornicu!

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon tri uspješne sezone u Boćarskom domu četvrto izdanje Brijačnice, velikog dvodnevnog rock festivala, održat će se 15. i 16. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Petak 15.ožujka 

Prvoga dana Brijačnice koncertnu pozornicu dijelit će Trobecove krušne peći, Pankrti, Valter svira Parafe te Partibrejkersi.

Partibrejkersi, jedan od najvažnijih rock bendova ovih prostora, sa sobom donose glasni rock ‘n’ roll kojim će Cane i ekipa pokazati zašto su i dalje među najrelevantnijim grupama našeg podneblja.

 

Tu su i ljubljanski punk rockeri Pankrti, koji će nastupiti u originalnoj postavi predvođeni legendarnim frontmanom Perom Lovšinom, čime će ovi začetnici punk pokreta tadašnje scene obilježiti 40 godina od osnutka benda.

Uz njih nastupaju Trobecove krušne peći, najekstremniji predstavnici zagrebačke rock scene, majstori scenske groteske i apsurda, dok će se za finale velike punk rock večeri pobrinuti Valter svira Parafe, svojevrsna riječka supergrupa u kojoj osim Valtera Kocijančića sviraju Vlado Simcich Vava (Laufer), Alen Tibljaš (Laufer, Majke…) i Robert Jovanović (Mandrili).

Subota 16.ožujka

Drugog i ujedno posljednjega dana ovoga malog-velikog festivala stižu nam Lika Kolorado, Rezerve, Letu Štuke te Mile Kekin.

Letu Štuke, sarajevski bend predvođen Dinom Šaranom, po nekima jednim od najboljih tekstopisaca u regiji. Nakon objave novog albuma bend će u Tvornici predstaviti nove stvari, ali i neke od potpisnih pjesama poput Šutiš, Mjesto za dvoje, Minimalizam.

Na pozornicu dolazi i legendarni Mile Kekin, frontman Hladnog piva, ovoga puta sa solo projektom i nedavno objavljenim albumom “Kuća bez krova”.

Uz njih nastupaju Rezerve iz Makarske, rock’n’roll romantičari čiji je prvijenac “Ravno u zamku” jedan od najhvaljenijih prošlogodišnjih izdanja i priskrbio im je status predvodnika te jednog od najperspektivnijih rock bendova mlađe generacije.

Pridružuje im se perspektivna zagrebačka indie četvorka Lika Kolorado, također s jedinim od izdanja, albumom “Smiješ zaurlat”, koji je pokupio kritike i visoka mjesta na ljestvicama glazbenih portala kada govorimo o albumima koji su izašli u 2018. godini.

Brijačnica se u dosadašnjim izdanjima nametnula kao neizostavni rock događaj u prvim mjesecima nove godine. Četvrto izdanje, osim nove lokacije, obuhvatit će izvođače koji su stvarali povijest i to još uvijek čine s onima koji čine neka od najuzbudljivijih novih imena domaće i regionalne scene.

Ulaznice

Ulaznice za Brijačnicu već se nalaze u prodaju, a u ponudi će se naći dnevne i festivalske karte. Za dnevne će trebati u pretprodaji izdvojiti 70 kuna, a na sam dan festivala 90 kuna. Festivalske ulaznice iznose 120 kuna u pretprodaji te 140 kuna 15. ožujka. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Dirty Old Shop, Rockmark, i sva prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr.

Be social

Komentari