Glazba

Izvještaj – Brit Floyd: Rapsodija zvuka i vizualnih performansi

Foto: Monika Bračević
Vrijeme čitanja: 2 minute

Puna dvorana Boćarskog doma u Zagrebu jučer je dočekala Brit Floyde, najpoznatiji tribute bend legendarnih Pink Floyda koji su u skolpu turneje ‘Space and Time CONTINUUM’ ponovno posjetili Hrvatsku. Okupljena ekipa odavala je dojam istinskih fanova i štovatelja glazbe Pink Floyda, što zbog godina, što zbog normalnog i nenapadnog ponašanja. Koncert je trebao započeti u 20h, a tako je i bilo, nije kasnio ni minute.

Taktovima pjesme Signs of life započelo je putovanje dugo 50 godina. Na video zaslonu izmjenjivale su se različite slike i figure, za početak bez prevelikog lightshowa, stvarajući mističnu atmosferu kakva i odgovara pjesmi. Na Learning to fly započinju bljeskovi i publika počinje surađivati s bendom. Najvećim dijelom koncerta glavni vokal pripao je začetniku i gitaristu benda, Damianu Darlingtonu koji je gotovo u jednom dahu odradio cijeli koncert. Interpretacija Shine on your crazy diamond bila je posve hipnotizirajuće audio-vizualno iskustvo dostojno orginala. Prvi dio showa završio je pjesmom Pigs nakon čega je uslijedila pauza od 20 minuta.

Zvuk je čitavo vrijeme bio bez greške, jačina instrumenata i vokala bila je odlično usklađena, stvarajući osjećaj jačine i punoće. U dugom dijelu showa poseban pljesak zaslužio je basist benda Ian Cattell. Solaža na One of these days bila je toliko nevjerojatna da su ovacije publike gotovo nadjačale bend. Back vokali također su odlično odradili svoj posao, a najviše se istaknula Angela Cervantes, jedna od novijih članica benda. The great gig in the sky izvela je toliko divno da je publika tijekom čitave izvedbe potpuno šutjela i uživala u divoti Angelinog glasa.

Foto: Monika Bračević
Foto: Monika Bračević

Standarno pjesme Money, Time, Comfortably numb i Another brick in the wall najbolje su pokrenule publiku, a kao bis izvedene su ‘ziherašice’ Wish you were here i Run like hell.

Sveukupni dojam cijelog showa je odličan, nije lak zadatak interpretirati velikane rock scene, začetnike psihodelije i izuzetnih vizualnih animacija. Brit Floyd vješto je modulirao pjesme, ne odstupajući previše od orginala, light show je bio veličanstven doživljaj i ono najvažnije, publika je htjela još. Definitivno koncert koji vrijedi pogledati i doživjeti.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari