Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Četiri nova izvođača na Velvet Festivalu

12.06.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/VelvetFestival / "Aquaserge"
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Jučer su organizatori i Distune promotion najavili četiri nova izvođača koji će doći na treće izdanje Velvet Festivala koji se održava u Puntu na otoku Krku. Tako će se postojećem nizu od desetak izvođača pridružiti četiri nova – francuski Aquaserge, DJ Bellen, riječki The Siids i Vilja.

Aquaserge osnovani su 2005. godine kada su trojica glazbenika iz grupe Hyperclean odlučila krenuti u novu avanturu. Današnja postava sadrži trenutnog člana genijalnog benda Tame Impala (bubnjar Julien “Frenchie” Barbagallo), Stereolaba i Acid Mother’s Temple. Uz početno zanimanje za kraut-rock, njihov stil varira od groove-heavyja pa do psihodelije. Iza sebe imaju tri albuma, a posljednji objavljeni je “April March  & Aquaserge” iz 2013. godine.

Spoj domaćeg i stranog

Nizozemski DJ Bellen pobrinut će se za ulazak house muzike na festival, a riječki The Siids čine Stanislav Grdaković i Darko Terlević koji su proizašli iz benda Morso. Žanrovski su se smjestili negdje između indie i electro popa/rocka, s jakim utjecajem Editorsa, Phantograma, The Killsa, Depeche Modea, M83 i ostalih, dok će se Vilja predstaviti kao zadnje iznenađenje na sceni vrhunskog organskog clubbinga.

Nakon dva uspješna izdanja, više od 70 izvođača i dvjestotinjak umjetnika koji su prošli pozornicom Velvet festivala (29. i 30. lipanj), pred vratima nam se nalazi treće i najbitnije izdanje festivala do sada. Otok Krk, mjesto Punat i intimna festivalska lokacija koja je smještena u eko-kampu Marušina Olive Hills, potpuno integrirana u prirodu.

Izvođači kojima je dolazak već potvrđen su Jonathan, Porto Morto, NLV, Ilija Rudman, Kristijan Molnar, Asimin Asanof, Ana Antonova, Jopa, Živa Voda, Malus Antler, Grapevine Babies, Neon Lies, DJ Babilonska, Radio Roža i El Cinematic Session (KLFM soundsystem).

(Visited 149 times, 1 visits today)

Komentari