Film

Chris Pratt možda će zamijeniti Harrisona Forda u ulozi Indiane Jonesa

Foto: www.facebook.com/cinebook2012
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: cinelander.tumblr.com

Filmoljupci i serijofili itekako se imaju razloga veseliti nadolazećem razdoblju na velikim i malim ekranima: pod okriljem televizijske kuće Showtime stiže treća sezona kultne serije Twin Peaks (1990-1991) za koju će biti zaduženi stvaraoci prvih dviju sezona, David Lynch i Mark Frost; Lucasfilm prodao je prava za sedmi, osmi i deveti nastavak jednog od najpopularnijih filmskih serijala u povijesti, legendarnih Star Wars filmova, za vrtoglavu svotu od 4 milijarde američkih dolara američkoj The Walt Disney Company, a dolazak prvoga (tj. sedmog) dijela očekuje se već ove godine. No kuća Mickeyja Mousea nema samo Star Wars u svome arsenalu kultnih uradaka – i Indiana Jones dodatni je as u rukavu, čija je prava otkupio ovaj distributer masovnih medija.

Za razliku od Star Wars: The Force Awakens (2015), koji će režirati J. J. Abrams i u kojemu će se također pojaviti legendarni Harrison Ford kao Han Solo, Fordovu ulogu hrabroga arheologa-pustolova Indiane Jonesa preuzet će jedan od pripadnika trenutačnog holivudskog pomlatka. Govorka se da bi to mogao biti Chris Pratt, a Steven Spielberg, redatelj prethodnih filmova o Indyju, pristao je preuzeti palicu i nad ovim (mogućim) budućim ostvarenjem. Pratta ćemo također gledati u još jednome uratku na kojemu Spielberg surađuje, ovaj put u ulozi producenta, a riječ je o nastavku megapopularnog Jurassic Park serijala, Jurassic World (2015), dugo očekivanog 3D-spektakla, koji će se na platnima pojaviti tijekom ove godine, a čiju režiju potpisuje Colin Trevorrow.

Foto: nomoreusernameshere.tumblr.com
Foto: nomoreusernameshere.tumblr.com

Chris Pratt, zvijezda NBC-eve televizijske serije Parks and Recreation (2009), u kojoj tumači ulogu nezgrapnog Andyja Dwyera, no i nedavnih filmskih uspješnica, poput Guardians of the Galaxy (2014) i The Lego Movie (2014), došao je u najuži izbor za nasljednika Harrisona Forda u ulozi Indiane Jonesa te je za sada najizgledniji kandidat, ako se Disney, dakako, odluči za snimanje nastavka. Kolaju glasine da je upravo Steven Spielberg, redatelj svih dosadašnjih filmova o Jonesu, odabrao Pratta za tu ulogu.

To se čini kao dobar izbor, budući da je franšizi potrebno novo, mlado, no već donekle etablirano lice, koje bi na kino blagajne svojim dosadašnjim angažmanom privuklo gledaoce širokog raspona afiniteta, poput geekova i pristaša humorističnih serija. Ford je, doduše, već bio etabliran glumac u trenutku kada je po prvi puta glumio Indyja u Raiders of the Lost Ark (1981) jer je već utjelovio ulogu Han Sola u Star Wars, no i Prattovo je ime sve poznatije u filmskim krugovima, a njegov pretrpan rokovnik svjedoči o tome kako i dalje namjerava svoje ime oglašavati po filmskim plakatima i povećati svoj status zvijezde ponajprije akcijskih i humorističnih filmova.

Foto: www.facebook.com/cinebook2012
Foto: www.facebook.com/cinebook2012

Iako je još prerano tvrditi bilo što sa sigurnošću, Pratt je u jednome intervjuu izjavio kako je oduševljen ovom informacijom te da bi mu ta uloga pružila „sjajnu priliku“ za daljnji uspon u filmskoj hijerarhiji Hollywooda ako dođe do procesa snimanja. Rasprave o filmu još se nalaze u svojim najranijim fazama, a Pratta ćemo ponajprije sa sigurnošću moći gledati u lipnju ove godine, kada će Jurassic World doći u kinodvorane kao prvi nastavak svjetski popularnog serijala nakon punih dvanaest godina. Možda Disney želi pričekati i vidjeti kako će saga o reptilima proći žrvanj kritike i koji će utržak ostvariti na kino blagajnama, pa bi više informacija o sudbini novog nastavka o Indyju svakako mogli znati ovoga ljeta.

Be social

Komentari