Istaknuto
19.02.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Ovog tjedna Ziherova nova pošiljka glazbenih singlova broji sedam kandidata za sing tjedna. Glasati možete do sljedeće srijede.

10.02.2020.

Vrijeme čitanja: 11 minute „Late is the hour in which this conjurer chooses to appear!“ - prosiktao bi na mene vjerojatno Grima Wormtongue kada bi mogao vidjeti da albume od studenog i prosinca izbacujem krajem siječnja.

Glazba

Clutch se vraća u Tvornicu kulture

26.02.2018. Ziher.hrFoto: Valentina Cetin / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Clutch, američki underground rock prvaci, vraćaju se Tvornicu kulture u nedjelju, 9. prosinca. Njihov premijerni dolazak u Hrvatsku u ljeto 2016. prvotno je bio planiran u klubu Močvara i rasprodan u svega četiri dana, nakon čega je preseljen u Tvornicu kulture za koju su se sve ulaznice prodale mjesec dana uoči održavanja.

Nakon koncerta bend je više puta istaknuo da im je zagrebački nastup bio jedan od najdražih u posljednjih nekoliko godina. Stoga će i ovo biti jedini datum u regiji na nadolazećoj turneji. Grupa će ovoga puta Europu obići na promociji novoga albuma čiji je izlazak planiran ovog proljeća.

Osnovani daleke 1991. Clutch su do danas objavili 11 studijskih albuma, surađivali s cijelim nizom velikih imena scene, i u procesu postali vjerojatno najpoznatije ime žanra koji se danas naziva groove rock, kao jedan od podžanrova stoner rock pokreta. Ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem, “Pure Rock Fury”, objavljenim 2001. godine kada su zahvaljujući singlovima Careful With That Mic, Immortal i Open Up The Border ulovili zapažen airplay na američkim rock radio stanicama.

Definitivnu globalnu afirmaciju doživjeli su albumima “Blast Tyrant”, “Robot Hive/Exodus” i “From Beale Street To Oblivion” objavljenim sredinom 2000-tih. Hrvatsku su prvi put posjetili 2016. u sklopu turneje na kojoj su promovirali odlično izdanje “Psychic Warfare”.

Ulaznice

Ulaznice u prodaju kreću u srijedu, 28. veljače po early bird cijeni od 130 kn. Od 10. ožujka cijena ide na 150 kn, a ako ulaznica ostane, na dan koncerta cijena će im biti 180 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius CD Shop, Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari