Istaknuto
16.09.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi sedam novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Film

Dani norveškog filma u Art-kinu

20.04.2018. Ziher.hrFoto: press Art-kino Croatia / "Slijepa"
Vrijeme čitanja: 2 minute

U ponedjeljak, 23. travnja u 19:30 na program Art-kina stižu Dani norveškog filma, u sklopu kojih će biti prikazana neka od najboljih ostvarenja suvremene norveške kinematografije. Ciklus otvara povijesna drama „Kraljev izbor“ uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Film Erika Poppea „Kraljev izbor“ miješa elemente komorne i ratne drame, a ujedno je i oda ljudskom ponosu, dostojanstvu i hrabrosti u vremenima političke opresije. Donosi priču o norveškom kralju Haakonu VII., koji je bio suočen s krucijalnom odlukom hoće li (ili neće) surađivati s njemačkom vojskom koja je invazivno ušla u nepripremljen Oslo, nudeći im ‘zaštitu’ od Britanaca. Zanimljivo je napomenuti da su torpeda korištena u ovim bitkama stigla upravo iz riječke tvornice.

Kraljev izbor

Foto: press Art-kino Croatia / “Kraljev izbor”

Komedije i drame

U utorak je na programu drama „Slijepa“, koja se vrti oko mlade Ingrid koja je nedavno izgubila vid i povukla se u sigurnost svog doma, nesvjesna da upravo tamo čekaju njezini najveći strahovi i želje. Nastavlja film „Prije snijega“, netradicionalni film ceste koji govori o obitelji, ljubavi i časti te sudbini mnogih Kurda iz Turske, Iraka, Irana i Sirije, dok dokumentarni film „Blizanci zauvijek: veliko putovanje“, koji je u četvrtak na programu Jutra u kinu, prati dvojicu braće koji su čitav život proveli na obiteljskoj farmi u pohodu na velika prostranstva Amerike.

Dokumentarni je film i „Optimistkinje“ o odbojkaškim seniorkama kojima je smijeh najbolji lijek, a ciklus u optimističnom tonu zaključuje komedija „Staying alive“ koja dokazuje da svatko ima u sebi dovoljno snage i hrabrosti za najteže životne situacije. U petak, 27. travnja u 16:30 bit će prikazani i „norveški kratkiši“, odnosno kratki filmovi za djecu i mlade u dva bloka, sa slobodnim ulazom za sve posjetitelje.

Ciklus se provodi u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari