Glazba

DJ Shadow i Cut Chemist dolaze u veljači u Tvornicu kulture

Foto: facebook.com/djshadow
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/djshadow
Foto: facebook.com/djshadow

Dva gospodara gramofona, kultni DJ Shadow i Cut Chemist, donose u zagrebačku Tvornicu kulture 9. veljače turneju “Renegades Of Rhythm” posvećenu velikom Africi Bambaati.

“Renegades Of Rhythm” turneja je posvećena radu i nasljeđu Afrike Bambaate, možda i najvažnijoj osobi u povijesti hip hopa. Na šest gramofona Shadow i Cut Chemist vrte isključivo vinile izvučene iz impresivne Bambaatine kolekcije od 40 tisuća ploča trajno pohranjenih u arhivi Sveučilišta Cornell. Ova dva iznimna DJ-a proveli su puno vremena kopajući po ogromnom broju ploča koje je Bambaata puštao na svojim setovima da bi na kraju došli do selekcije koja se, uz njihove vanredne vještine, vraća u samo srce hip hopa, točku iz koje je sve počelo.

Izvode program Bambaate kao izvođača, istražujući utjecaj njegovih klasika poput “Planet Rock”, zatim Bambaate kao kolekcionara s beatovima koji su definirali hip hop, te na kraju Bambaate kao mirotvorca i snage društvene promjene.

Foto: facebook.com/djshadow
Foto: facebook.com/djshadow

Uz Shadowa i Cut Chemista koji nastupaju na šest gramofona koncert je upotpunjen vizualima koje je izradio njihov stari suradnik Ben Stokes. Američki dio turneje “Renegades Of Rhythm” započeo je 1. rujna u Torontu, a završava 25. studenoga u Oaklandu. U Europu stižu 29. siječnja na čak 17 koncerata, od kojih će se onaj nama najvažniji dogoditi u Velikom pogonu Tvornice kulture u ponedjeljak, 9. veljače.

Ulaznice po cijeni od samo 80 kn u prodaju kreću danas. Ta cijena je na snazi do 31. prosinca. Od 1. siječnja do 8. veljače za ulaznicu će trebati izdvojiti 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

Be social

Komentari