Film

Dobrotvorna KOZa: Dođite i pomognite macama i psima!

Foto: udrugarea.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Otkako je u lipnju 2015. godine krenuo KOZa: kviz općeg znanja, održalo se više od trideset izdanja u Zagrebu i šire, došlo je puno super ljudi i svi su se super zabavili. Ekipi koja organizira KOZu palo je na pamet da je došlo vrijeme da dio toga gušta vrate zajednici. U nedjelju, 26. veljače, u klubu Metropolis održat će se posljednja KOZu ovaj mjesec i sav prihod od ulaznica bit će doniran samoborskoj Udruzi za zaštitu i zbrinjavanje životinja Rea.

Sami smo se uvjerili u kvalitetan rad volontera ove udruge u dosta teškim i financijski ograničenim uvjetima. Otkako je udruga pokrenuta prije četiri godine, Rea je uspjela više od tri stotine uličnih pasa i mačaka smjestiti u sretne domove. Cilj ovih entuzijasta velika srca briga je za napuštene životinje, ali i podizanje svijesti građana o teškim uvjetima u kojima bespomoćne životinje žive zbog nezainteresiranosti te slučajnog ili namjernog zanemarivanja društva. U ovom trenutku u toploj zaštiti udruge uživa sedam pasa (Jack, Hooch, Neron, Pale, Stribor, Moki i Borko) i šest mačaka (Miyu, Kunti, Buffy, Janica, Woody i Shanti).

Osim što štite ovu ekipu i opskrbljuju ih hranom, opremom i nužnim lijekovima, volonteri za druge životinje plaćaju i smještaj. Ova naša mala financijska injekcija, vjerujemo, pomoći će udruzi da u nešto lakšim uvjetima dočeka ljeto.

Foto: udrugarea.hr

Isto tako, sve KOZoljupce koji žele doći na dobrotvornu KOZu molimo da, ako su voljni, doniraju hranu za pse ili mačke, ogrlice, lajne, pijesak, košare, krevetiće, igračke, stare deke, sve vrste transportera, i što god još smatrate da vama ne treba, a ovim bi simpatičnim ljudima i njihovim štićenicima moglo itekako pomoći. U Metropolisu će biti velike kutije te će sva skupljena oprema biti transportirana do Samobora.

Što se samoga kviza tiče, vrijedi istaknuti da cijena ulaznice neće biti ništa viša no inače, samo što će svaka kuna biti preusmjerena udruzi. Dakle, kotizacija se naplaćuje 20 kuna po članu ekipe, a svaki tim može imati minimalno dva i maksimalno četiri igrača. Kviz će se sastojati od standardnih kategorija, ali nazivi su im prilagođeni ovoj posebnoj prigodi.

Životinjska farma tako donosi 25 pitanja iz svih mogućih područja općeg znanja, Zov divljine predstavlja 8 kategorija od kojih će sretnici među natjecateljima odabrati 4 koje će se igrati, Ples s vukovima od natjecatelja će zahtijevati da paralelno analiziraju sliku, zvuk i tekst na videozapisima, Tko je smjestio zeki Rogeru igra je asocijacija u kojoj će se tražiti identitet dviju tajanstvenih osoba, a Kralj lavova brzopotezna je finalna igra u kojoj će moždane snage odmjeriti dvije najuspješnije ekipe.

Glavni sponzor KOZe za mace i pese je Zoo Hobby, koji je odlučio podržati ovu inicijativu i udruzi Rea donirati vrijednu hranu, a ono što bi ljudske natjecatelje moglo također razveseliti čitav je niz kvalitetnih sponzora za najbolje i najsretnije: Schwarzkopf Professional, Room Escape by Fox in a Box, Zmajska pivovara, Paintball FLEKA, Maraska, Miss Donut, Muzej prekinutih veza, Muzej iluzija, Tehnički muzej Nikola Tesla, Tortureum – Muzej torture, klub Metropolis i ekipa iz KOZe, kviza općeg znanja.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da svoje ekipe što prije prijavite na bilo koji od sljedećih načina:

1) slanjem mejla na koza@fak.hr (“prijava za dobrotvornu KOZu” u naslov, ime ekipe i broj članova u sadržaj poruke)

2) slanjem SMS-a na 091 1179 329 (“prijava za dobrotvornu KOZu”, ime ekipe, broj članova)

3) slanjem privatne poruke našoj službenoj Facebook stranici

4) ispunjavanjem ovog onlajn obrasca

Vidimo se u nedjelju, 26. veljače, na prvoj dobrotvornoj KOZi!

Be social

Komentari