Film

DORF 2017: Objavljeni filmovi u regionalnoj selekciji

Foto: facebook.com/FestivalDORF
Vrijeme čitanja: 2 minute

U programu regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima bit će prikazano 9 filmova. Premijerno će biti prikazan legendarnog Marka Brecelja Brojanje u jesen, a pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaph Y Njegovi Dobri Duhovi. Nakon pobjede na prvom DORF-u 2007. godine, svoj novi film, o prvom albumu Buldožera „Pljuni istini u oči“, predstavit će ekipa iz slovenske Nord Cross Production. Hrvatsku premijeru imat će film o kultnom klubu MKNŽ iz Ilirske Bistrice – “Mlada nada” autora Mance Filak i Žige Gorišeka iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskog aka Electric Žare Neuspješan skroz, u produkciji HRT-a. Među prvima predstavljamo i 2 kratka filma – Pijana ulica autora Marina Lukanovića iz Rijeke, te La Piova, Ines Pletikos iz Pule.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija. Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja s Antom u selekciji „Tajna povijest rocka“ prikazat ćemo ekskluzivno epizodu dokumentarnog TV serijala Borderland Soundtrack, novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama, u suradnji s knjižarom Rockmark iz Zagreba. Također, u istoj selekciji ponosno predstavljamo film Florian, autora Darija Bukovskog iz Zagreba, koji je 2014.godine osvojio nagradu za razvoj scenarija KlasikTV i DORF – za kratki film o glazbeniku, klaunu i uličnom performeru.

Podsjećamo, dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je genijalni vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  Autor DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Miroslava Sekulića Struje, iz Zagreba. U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ, izložbu fotografija Marija Grobenskog i sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se 5.-9.8. na Iskonovoj festivalskoj plaži, zasigurno jednoj od najljepših na ovom dijelu Jadrana. U Vinkovcima će se DORF program odvijati 24.-26.8. u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Primoštena, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF.

Nova cijena festivalskih SuperUho ulaznica je 290 kn.

Kamperske ulaznice prodaju se po cijeni od 150 kn.

Dnevne ulaznice možete nabaviti po cijeni 150 kn.

Veselimo se vašem dolasku na SuperUho i DORF, provedite s nama pet najljepših glazbeno-filmskih dana na Jadranu.

Be social

Komentari