Istaknuto
25.11.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba daje mogućnost glasanja za singlove iz glazbenih radionica izvođača koji neumorno snimaju i obljavljuju nove materijale.

18.11.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Ove godine prvi put od ratnih godina neće se održati najveća Brucošijada u gradu, ali mi na KSET ne zaboravljamo - počinje Mjesec KSET-a na Ziheru!

Glazba

Cunami Čušpajz u Tvornici kulture uz Drvored, JeboTon i Ogenj

29.09.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Cunami Promotion ekipa dolazak jeseni pozdravlja u subotu glazbenim čušpajzom u Tvornici kulture. Sve je već spremno za dobru zabavu, a ludu atmosferu i rasplesane ritmove Tvornicom kulture ispunit će Drvored, JeboTon ansambl i Ogenj. Ako već niste, izvucite svoje plesne cipelice, kiši i tmurnim oblacima za vikend nema mjesta.

Drvored je vokalno instrumentalni orkestar bez dirigenta, službeno se sastoji od devet članova vrhunskih glazbenika puhačkih, limenih, žičanih instrumenata, harmonike i bubnjeva. Osim naziva balkankan, za sebe kažu da sviraju fuziju raznolike glazbe, od šansona do utjecaja balkanske tradicije i šarolikog world musica. Impresivna limena sekcija, zaigrani ritmovi i tekstovi koje ćete lako zapjevati s njima – samo su neke od odlika ovog benda. Pjevaju na hrvatskom i francuskom jeziku. Postoje od 2010., a u rujnu 2015. godine objavili su album prvijenac „Arhelino“, vrlo dobro prihvaćen od strane kritike i publike.

Kad je JeboTon ansambl u pitanju, dvije stvari su jako dobro poznate; zna se da će biti zabave napretek i veselja na bacanje. Kroz ansambl je do sada prošlo više od trideset ljudi pa tako šala da ih je u kolektivu 48 i nije daleko od istine. Obično ih na pojedinim nastupima nema manje od šest, ali ni više od petnaest. Dečki iz kolektiva pozivaju publiku da se uvjeri kako JeboTon kolektiv zvuči kada ne sviraju na ulici. Ono što je posebno zanimljivo kod ovog kolektiva jest da JeboTon ansambl nema fiksni broj članova ni na svirkama te nastupaju oni članovi benda koji se pojave, a ponekad pojedini članovi dolepršaju i usred događanja. Takav pristup daje im dodatnu dozu posebnosti i misterije. JeboTon ansambl svakog puta zvuči drugačije od onog prethodnog, sve se mijenja i ništa ne ostaje isto.

 

Ogenj je peteročlani bend iz Koprivnice. Svoju glazbenu priču započeli su kao akustični trio krajem 2015. godine. S vremenom sastav se proširio, a s njim je i glazba koju sviraju dobila drugačiji oblik. Glazba koju Ogenj stvara jest mješavina čistog rock’n’rolla s primjesama punka, a ta je mješavina  obogaćena pitkom lirikom na kajkavskom. Uz standardne instrumente jednog punk rock benda, tu su još tamburica i violina. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i suze dio su svakog performansa benda.

Svoju ulaznicu za ovaj jesenski glazbeni spektakl možete kupiti po cijeni od 40 kuna u pretprodaji u Dirty Old Shopu i na prodajnim mjestima Entria ili na dan koncerta na ulazu Tvornice po cijeni od 55 kuna.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari