nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Film

Dvostruka premijera: u riječko Art-kino Croatia stiže ‘Teret’ Ognjena Glavonića i ‘Malo se sjećam tog dana’ Leona Lučeva

art kino
Press Art-kino Croatia/ 'Teret'
Vrijeme čitanja: 2 minute

Riječka premijera filma Teret Ognjena Glavonića održat će se u utorak, 4. lipnja u 20 sati uz premijeru kratkometražnog filma Malo se sjećam tog dana u režiji Leona Lučeva koji će i sam prisustvovati ovoj dvostrukoj premijeri.

Film Teret prati Vladu (Leon Lučev) koji radi kao vozač kamiona tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine. Njegov je zadatak prevesti tajanstveni teret od Kosova do Beograda kroz nepoznato, ratom uništeno područje. Kad napokon obavi posao, zna da će se morati vratiti kući i suočiti s posljedicama svojih djela.

Režiser Ognjen Glavonić film je temeljio na istinitoj priči koju je obradio u forenzičkom dokumentarnom filmu Dubina dva. Teret je premijerno prikazan u programu Filmskog festivala u Cannesu – 15 dana autora 2018. godine, a glavnom glumcu Leonu Lučevu donio je nagradu Srce Sarajeva iste godine.

Redateljski prvijenac

U redateljskom prvijencu glumca Leona Lučeva Malo se sjećam tog dana protagonistu Goranu, uoči desetog rođendana njegove kćeri, sestra javlja teške vijesti. Istinu će pokušati sakriti od svih znajući da bi pokvarila planiranu proslavu.

Umjesto toga, dan provede pripremajući se za slavlje. Goranovo vedro raspoloženje prevarit će sve osim jedne osobe koja osjeća tešku buru emocija koje ključaju ispod površine. Film je premijerno prikazan na festivalu u Locarnu, a u glavnim ulogama javljaju se Goran Bogdan, Nina Violić i Daria Lorenzi-Flatz.

art kino
Press Art-kino Croatia/ ‘Malo se sjećam tog dana’

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Be social

Komentari