Glazba

Erna u Klubu predstavlja novi EP i novi spot

Foto: facebook.com/ Erna
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ Erna
Foto: facebook.com/ Erna

Mlada zagrebačka kantautorica  Erna Imamović u utorak, 25. ožujka u Klubu predstavit će nam svoj prvi EP “On the level”, a s njim i novi spot za pjesmu Seduce me tonight.

Snena i bajkovita Erna je svoj glazbeni put započela već početkom srednjoškolskog obrazovanja, pjevanjem u eminentnom zagrebačkom zboru Cantus Ante Omnia. Uz vokalno obrazovanje u zboru, od tada aktivno svira gitaru, piše pjesme i glazbom ističe svoje stavove, snove, zanimanja i tajne. Pjesma koju je bezbrižno napisala sa 16 godina Poput sna, kasnije je odabrana kao njen prvi službeni singl kojim se predstavila publici. U svom opusu nagrada niže priznanja, od kojih su za istaknuti pobjeda na 4. hrvatskom Imagine festivalu koja joj je omogućila da upravo Poput sna vokalno i instrumentalno “zapiše” i u profesionalnom studiju te 2. mjesto na natjecanju za pjesmu mladih, Youthsongu, pjesmom Za nas.

Za razliku od dosadašnjih singlova, svjež EP pokazuje nov pristup i korak u radu kantautorice koji ovaj put poduzima emancipirano, bez izdavača, uzevši u obzir da je na singlicama (Moj svijet i Poput sna) do sada surađivala s Aquarius Recordsom. Doslovno široj, stranoj publici ovaj se put Erna želi predstaviti pišući na engleskom jeziku. “On The Level” objedinjuje nove motive u pjesmama – otvorenost, izazove i iskrenost. U pet pjesama, prikazuje obje strane kantautorice – laku poput lahora, veselu ali i mračniju, melankoničniju. Važno je napomenuti i surprise effect na kraju, koji najavljuje Ernin privremeni odlazak u inozemstvo. Spot za Seduce me tonight također prikazuje drugačiji vizualni smjer. “Ostale su samo slomljene želje, dim cigarete, strane misli, pijane ispovijesti i očekivanja. Velika očekivanja. Sav taj jal, dosada, želja i strepnje protežu kroz spot.”

Ernin novi spot premijerno možete pogledati u utorak u 19 sati na CMC Televiziji!

Be social

Komentari