Film

Fak.hr organizira novi Veliki filmski kviz u Zagrebu

Foto: facebook.com/FAKtvojfilm
Vrijeme čitanja: 2 minute

U subotu, 23. svibnja, s početkom u 20 sati, u prostoru Produkcije kulture Aplauz u zagrebačkoj Zvonimirovoj 63 održat će se novi Veliki filmski kviz u pod vodstvom uvijek raspoloženog stand-up majstora Gorana Vugrineca Goca. Sve zainteresirane zbog ograničenog broja mjesta molimo da svoje (minimalno dvočlane, maksimalno četveročlane) ekipe što prije prijave putem kontakt obrasca ili na e-mail info@fak.hr, s “prijava za kviz” u naslovu poruke. Ulaznica je 15 kuna po natjecatelju.

Za sve koji s Velikim filmskim kvizom nisu najbolje upoznati, evo nekoliko osnovnih informacija. Ovo će biti 15. put da se kviz održava u Zagrebu, koji je iz pokusnog projekta prerastao u redovita cjelovečernja druženja filmofila i kvizomana iz Zagreba i okolice. Raznovrsnošću kategorija, originalnošću pitanja i opuštenom ali natjecateljskom atmosferom Veliki filmski kviz već dvije godine daje svoj doprinos popunjavanju kulturne ponude našega grada, a s obzirom na to da je izvor filmskih pitanja neiscrpan, očekuje se da će FAK-ov glavni projekt nastaviti raditi punom parom dok god među publikom bude interesa za ovim oblikom zabave.

Ekipe koje se odluče okušati u subotu moraju znati s kakvim će se izazovima suočiti. U kategoriji Čovjek koji je previše znao (o filmovima) odgovarat će na 20 pitanja općeg znanja, od redateljskog prvijenca Stevena Spielberga do seksualnih eskapada Woodyja Allena. Na ovu se kategoriju nadovezuje Čovjek koji je previše znao (o serijama), tijekom koje će natjecatelji morati ‘uloviti’ što je više moguće različitih serija iz mix-tapea sastavljenog od theme songova popularnih svjetskih i domaćih TV serija.

U Sofijinom izboru sretnici iz publike imat će priliku birati sljedeće dvije tematske kategorije pitanja na koje će cijela dvorana morati odgovarati. Na prošlom smo kvizu, recimo, imali Ovogodišnje Oscare, Preuranjene smrti glumaca, Igru prijestolja i slično. Pisma s Iwo Jime donose tri fiktivna pisma koje su u prvom licu jednine napisali poznati filmski ili televizijski likovi, a vi ćete morati odgonetnuti o kome se radi.

Kategorije Ko to tamo peva, You Talkin’ to Me? i I See Dead People tematski su dosta srodne – natjecatelji moraju odgonetnuti ime filma na temelju dijaloga, pjesama ili fotografija. Posljednja kategorija prije velikog Točno u podne finala (u kojem dvije najbolje plasirane ekipe moraju odgovarati na brzopotezna pitanja iz svih područja filmsko-televizijske industrije) zove se Pogodi tko dolazi na večeru. O tri poznate osobe iz filmskog svijeta bit će ponuđeno po pet hintova – što ranije pogodite, to više bodova osvajate. Pobjedničke ekipe, kao i svaki put dosad, bit će nagrađene kombiniranim filmsko-alkoholnim nagradama.

Be social

Komentari