Film

Film “Ničije dijete” zatvorio je Brač film festival

Foto: Duje Miliša/BFF
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sinoć u Ljetnom kinu u Supetru, projekcijom filma Ničije dijete redatelja Vuka Ršumovića, svečano je zatvoren drugi po redu Brač Film Festival. Festival je tom prilikom posjetio i producent filma, Miroslav Mogorović, koji je istaknuo:

Iznimno mi je drago da moj film zatvori ovako lijep festival s energijom i budućnošću. Film “Ničije dijete” uradio sam u koprodukciji s mojom kolegicom Ankicom Jurić Tilić, koja je svojim filmom “Zvizdan” otvorila BFF te tako ovo smatram divnim zatvaranje festivalskog kruga koji je s ovim filmom trajao gotovo dvije godine.

Dan ranije na BFF-u je prikazan kratkometražni program, ujedno i jedini kompetitivni, a prema glasovima publike najbolji kratkometražni film je „Fajrunt“, redateljice Milene Grujić s Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Direktor festivala Bruno Mustić redateljici Mileni Grujić, producentici Jovani Jovičić i glumici Ivani Borojević uručio je nagradu, a mlada filmska ekipa publici se zahvalila na glasovima te zaželjela još puno ovakvih izdanja BFF-a.

Foto: Duje Miliša/BFF
Foto: Bruno Mustić, autor: Duje Miliša/BFF

Milena Grujić rekla je da su veoma počašćeni ovom nagradom. “Želim se zahvaliti publici, organizatorima i svima koji su omogućili ovogodišnje izdanje Brač Film Festivala. Ovo je bilo jedno predivno iskustvo te se nadam kako će festival postati tradicija.”

Prije samog početka posljednje projekcije drugog Brač Film Festivala, vjernoj publici, cijeloj organizaciji i volonterima još jednom se zahvalio Bruno Mustić: „Hvala vam svima još jednom što ste opet došli u ovako velikome broju, no nadam se da će se brojka posjetitelja i dalje nastaviti povećavati iz godine u godinu te da ćemo tako stvoriti tradiciju Brač Film Festivala. Najveća hvala svim mojim ljudima u organizaciji koji su neumorno radili cijelu godinu. Posebna hvala našim dragim i vrijednim volonterima, partnerima i pokroviteljima.

Drugo izdanje Brač Film Festivala obilježila su 3 dana, 5 festivalskih lokacija, 14 filmova – od jutarnjih projekcija za djecu, preko kratkometražnih uradaka mladih filmaša do nagrađivanih igranih filmova pa sve do izložbe i glazbenog programa. U organizaciji je sudjelovalo preko 50 mladih ljudi iz cijele regije, festival je posjetilo preko 1500 posjetitelja!

Foto: Duje Miliša/BFF
Foto: Duje Miliša/BFF
Be social

Komentari