Film

Filmske projekcije na otvorenom za djecu i odrasle

Foto: Goonies, KinoKino press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Art-kino i Dječji festival Tobogan donose nekoliko projekcija na otvorenom i Rijeku pretvaraju u kino. Prva će se održati u petak, 29. lipnja na igralištu Campetto, a prikazivat će se animirani dugometražni film Veliki zli lisac i druge priče. Slijedi prikazivanje još jednog animiranog filma, Hraniteljica, koje će se održati u utorak, 3. srpnja u Ljetnom Art-kinu. Oba filma prikazuju se u suradnji s Animafestom Zagreb. U četvrtak, 5. srpnja na terasi Guvernerove palače prikazat će se omiljeni dječji film Goonies. Sve projekcije bit će u 21 sat i 30 minuta, a filmovi će se prikazivati na originalnim jezicima s hrvatskim titlovima. U slučaju lošeg vremena, projekcije će se održati u Art-kinu.

Veliki zli lisac i druge priče (Le grand méchant renard et autres contes…) na simpatičan način prikazuje francusko selo kao užurbano i kaotično mjesto u kojem živi Lisac koji postane Kokoš, Zec i Svinja zamjenjuju Rodu, a Patka glumi Djeda Mraza. Ova rukom nacrtana i oslikana francuska animirana komedija, šarmantan je film u kojem će uživati i veliki i mali. Benjamin Renner, redatelj i animator ovog filma, također je radio na animiranom dugometražnom filmu Ernest i Celestina (2012), koji je 2013. osvojio Nagradu César za najbolji dugometražni film te nominaciju za Oscara.

Kultni Goonies

Hraniteljica (The Breadwinner) animirani je film snimljen prema poznatom romanu Deborah Ellis Djevojčica iz Afganistana. To je vizualno impresivna priča o hrabrosti i prijateljstvu u ratom zahvaćenom Afganistanu. Jedanaestogodišnja Parvana živi sa svojom obitelji u ratom zahvaćenom Kabulu. Kada talibanska vlast nepravedno uhiti njezina oca, Parvana skrati kosu i preruši se u dječaka kako bi uzdržavala obitelj. Radeći uz prijatelja, uskoro otkriva novi svijet slobode i bijesa. Pronalazeći snagu u fantastičnim pričama koje izmišlja, Parvana kreće u epski pothvat pronalaska i spašavanja svog oca.

Kultni film za djecu i mlade iz osamdesetih, Goonies (The Goonies), prati grupicu prijatelja spremnih na avanturu koji se upuštaju u borbu s graditeljskim poduzećem koje ima plan uništiti njihove domove kako bi se izgradili golf tereni. Kada djeca otkriju staru gusarsku mapu na tavanu, koriste je kako bi krenuli u uzbudljivu i opasnu pustolovinu u potrazi za izgubljenim blagom.

U subotu, 7. srpnja na plaži Grčevo kod bara Pajol na Pećinama održat će se projekcija filmova nastalih na filmskim radionicama Tobogana u Art-kinu, Putujućim filmskim radionicama te kazališnoj radionici Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Ulaz na programe je slobodan.

Be social

Komentari