Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Film

Filmski ured Grada Zagreba počinje s radom. Ne zna se koliko će građani plaćati rad Ureda

08.05.2019. Ziher.hrFoto: Hina
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Novoosnovani Filmski ured Grada Zagreba (Zagreb Film Office), kojemu je cilj pružanje cjelovitih usluga filmskim produkcijama u Zagrebu i promocija Zagreba, predstavljen je u srijedu, 8. svibnja na konferenciji za medije.

– Zagreb ima dugogodišnju tradiciju u filmskoj industriji i fantastične lokacije za filmske setove pa je Grad Zagreb odlučio učiniti korak dalje u jednoj od najunosnijih grana, rekla je voditeljica Ureda Mia Pećina Drašković, piše tportal.

Također, spomenula je da će se tako olakšati posao filmskim ekipama koje dođu snimati, a da takvih ureda u svijetu ima više od tisuću. Zagrebački ured za sada ima troje zaposlenih, piše tportal.

Konferenciji su prisustvovali i redatelj Vinko Brešan, ravnatelj Zagreb Filma, pod kojom je ured i osnovan.

Ravnatelj HAVC-a Chris Maricich podržao je rad Ureda. Pećina Drašković na pitanje novinara koliko će građani plaćati rad Ureda nije znala odgovoriti, a gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će javnost svaki mjesec biti obaviještena o tom podatku.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Komentari