Istaknuto
11.08.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Dvijetisućite su obilježile milenijalce, a ove pjesme ne samo 2002. godinu, nego i naše glazbene živote.

05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

Film

Filmski ured Grada Zagreba počinje s radom. Ne zna se koliko će građani plaćati rad Ureda

08.05.2019. Ziher.hrFoto: Hina
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Novoosnovani Filmski ured Grada Zagreba (Zagreb Film Office), kojemu je cilj pružanje cjelovitih usluga filmskim produkcijama u Zagrebu i promocija Zagreba, predstavljen je u srijedu, 8. svibnja na konferenciji za medije.

– Zagreb ima dugogodišnju tradiciju u filmskoj industriji i fantastične lokacije za filmske setove pa je Grad Zagreb odlučio učiniti korak dalje u jednoj od najunosnijih grana, rekla je voditeljica Ureda Mia Pećina Drašković, piše tportal.

Također, spomenula je da će se tako olakšati posao filmskim ekipama koje dođu snimati, a da takvih ureda u svijetu ima više od tisuću. Zagrebački ured za sada ima troje zaposlenih, piše tportal.

Konferenciji su prisustvovali i redatelj Vinko Brešan, ravnatelj Zagreb Filma, pod kojom je ured i osnovan.

Ravnatelj HAVC-a Chris Maricich podržao je rad Ureda. Pećina Drašković na pitanje novinara koliko će građani plaćati rad Ureda nije znala odgovoriti, a gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će javnost svaki mjesec biti obaviještena o tom podatku.

(Visited 323 times, 1 visits today)

Komentari