Istaknuto
11.08.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Dvijetisućite su obilježile milenijalce, a ove pjesme ne samo 2002. godinu, nego i naše glazbene živote.

05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

Vizart

Game of Thrones kao turistički adut – i Split dobio muzej posvećen seriji

29.05.2019. Ziher.hrFoto: Game of Thrones museum Split
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nije samo Dubrovnik profitirao od trenutno najpoznatije i najpopularnije serije – Split je također poslužio kao kulisa za snimanje Game of Thrones.

Dioklecijanova palača, Papalićeva ulica, Kliška tvrđava i pojedine lokacije u Kaštelima ugostile su snimateljsku ekipu serije i sve do sada nisu bile toliko razvikane, djelomično zato što Dubrovnik nije propustio priliku iskoristiti turistički potencijal svojih zidina u trenutku kada su mnoge oči svijeta bile usmjerene upravo na Game of Thrones.

Split je, izgleda, naučio nešto od Dubrovnika i početkom svibnja svoja vrata otvorio je muzej posvećen seriji Game of Thrones. Muzej se nalazi u Bosanskoj ulici 9, nedaleko od Dioklecijanove palače u kojoj je Daenerys držala svoje zmajeve u 5. sezoni. Otvoren je svakoga dana od 10 do 22 sata.

Foto: Game of Thrones museum Split

Već na samom ulazu dočekuju vas Dragonove čeljusti, a potom se kroz pet prostorija pripovijeda priča o Winterfellu, King’s Landingu, Meereenu i uvlači nas u mračnu priču temeljenu na djelima Georgea R.R. Martina. Više od 300 metara kvadratnih krije mnoštvo eksponata iz serije, ali i razne likove u prirodnim veličinama – od Jona Snowa, preko Daenerys i Night Kinga do Hodora.

Idealna stanica za napravti pauzu ovoga ljeta dok putujete na godišnji odmor!

Foto: Game of Thrones museum Split

(Visited 400 times, 2 visits today)

Komentari