Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Vizart

Game of Thrones kao turistički adut – i Split dobio muzej posvećen seriji

29.05.2019. Ziher.hrFoto: Game of Thrones museum Split
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nije samo Dubrovnik profitirao od trenutno najpoznatije i najpopularnije serije – Split je također poslužio kao kulisa za snimanje Game of Thrones.

Dioklecijanova palača, Papalićeva ulica, Kliška tvrđava i pojedine lokacije u Kaštelima ugostile su snimateljsku ekipu serije i sve do sada nisu bile toliko razvikane, djelomično zato što Dubrovnik nije propustio priliku iskoristiti turistički potencijal svojih zidina u trenutku kada su mnoge oči svijeta bile usmjerene upravo na Game of Thrones.

Split je, izgleda, naučio nešto od Dubrovnika i početkom svibnja svoja vrata otvorio je muzej posvećen seriji Game of Thrones. Muzej se nalazi u Bosanskoj ulici 9, nedaleko od Dioklecijanove palače u kojoj je Daenerys držala svoje zmajeve u 5. sezoni. Otvoren je svakoga dana od 10 do 22 sata.

Foto: Game of Thrones museum Split

Već na samom ulazu dočekuju vas Dragonove čeljusti, a potom se kroz pet prostorija pripovijeda priča o Winterfellu, King’s Landingu, Meereenu i uvlači nas u mračnu priču temeljenu na djelima Georgea R.R. Martina. Više od 300 metara kvadratnih krije mnoštvo eksponata iz serije, ali i razne likove u prirodnim veličinama – od Jona Snowa, preko Daenerys i Night Kinga do Hodora.

Idealna stanica za napravti pauzu ovoga ljeta dok putujete na godišnji odmor!

Foto: Game of Thrones museum Split

(Visited 167 times, 1 visits today)

Komentari