Istaknuto
20.11.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Stiže nova runda domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

09.11.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Fraktura, kao i svake godine, donosi zanimljive naslove od kojih se mnogi nađu na našim policama.

Film

Gillian Anderson postaje Margaret Thatcher u “The Crown”

10.09.2019. Ziher.hrFoto: facebook.com/Gillian Anderson
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Britanska glumica iz kultnih Dosjea X, Gillian Anderson, nakon mjeseci spekuliranja potvrdila je da se pridružuje već ionako fantastičnoj postavi Netflixove serije The Crown u ulozi bivše engleske premijerke Margaret Thatcher u njenoj četvrtoj sezoni. Anderson će ovo biti druga suradnja s Netflixovom produkcijom, nakon uloge u seriji Sex Education. Glumica se osobno osvrnula na ulogu putem Netflixovog profila na Twitteru s porukom:

“Vrlo sam uzbuđena što ću se pridružiti postavi i produkcijskoj ekipi serije The Crown te što mi je pružena mogućnost utjeloviti jednu tako složenu i kontroverznu ženu. Thatcher je bez imalo sumnje bila teška osoba, ali velik mi je užitak zagrebati ispod površine i, usudila bih se reći, dopustiti sebi da se zaljubim u ovu englesku ikonu koja je, voljeli je ili ne, ipak definirala jedno razdoblje.”

Margaret Thatcher bila je na čelu engleske Konzervativne stranke u 70-ima, a onda je postala premijerka i ovu titulu držala do 1990. godine, dobivši usput nadimak ‘Čelične lady’. Postala je ikona engleske povijesti i kulture, a preminula je 2013. godine od moždanog udara. Serija The Crown portretira život kraljice Elizabete II., a u nadolazećoj trećoj sezoni utjelovit će je Oskarovka Olivia Colman, nakon što je uloga kraljice u prve dvije sezone pripadala Claire Foy. Radnja će biti smještena u 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća, zbog čega se vjeruje da će završiti neposredno prije dolaska Thatcher na vlast.

Treća će sezona serije započeti s prikazivanjem 17. studenog, dok će četvrta, koja donosi Gillian Anderson kao jednu od glavnih zvijezda, biti prikazana tek 2020.

(Visited 71 times, 2 visits today)

Komentari