Istaknuto
15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

14.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Elektronička scena Hrvatske: Healing Sounds za olakšanje nakon potresnog perioda

01.03.2021. Ziher.hrFoto: PR
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

„Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project” naziv je dobrotvornog kompilacijskog albuma naše elektroničke scene koja se okupila s ciljem prikupljanja pomoći za područja pogođena potresom.

Album izlazi 22. ožujka, na godišnjicu zagrebačkog potresa, a objavljeni su i najavni singlovi Morning Glory Petra Dundova & Ilije Rudmana te Short Existence sisačkog producenta Zarkoffa. Singlovi se mogu preslušati na Bandcamp profilu PDV-a gdje se može i prednaručiti album.

Također, pokrenuta je i kampanja prikupljanja sredstava pomoći na platformi GoGetFunding, uz nekoliko različitih perkova kroz koje je moguće osigurati omiljeni format albuma i uplatiti donaciju po želji stradalima.

Kompilacija, nastala na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla, bit će objavljena u digitalnom formatu i na vinilu u dva dijela. Najprije izlazi na Bandcamp profilu PDV-a 22. ožujka, a tijekom travnja pojavit će se na vinilu i svim ostalim servisima.

Na kompilaciji sudjeluju brojni domaći DJ-evi – Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH i Zarkoff.

Kompilacija sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku. Nakon ljeta će biti objavljen i drugi dio vinilnog izdanja s novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti dodane i digitalnom izdanju. Vinilna izdanja također će biti posvećena klubu Sirup, kao svojevrstan oproštaj (2009. – 2016.)

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivat će se na račun Zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari