Glazba

Hip Hop Unity dodjela nagrada u Saxu

Vrijeme čitanja: 2 minute

U Saxu će se u subotu, 25. veljače, održati Hip Hop Unity dodjela nagrada za najbolje hip hop umjetnike u 2016. godini. Tom će prilikom nastupiti Implied Complex, Farmacia, Dekadenti, Žaegulj Zim i K.R.A.S.T., a za afterparty zadužen je DJ Oliver. Prije nastupa atmosferu će zagrijati grime vs rap DJ battle u režiji DJ Rofellosa i DJ Olivera.

K.R.A.S.T. (Kva3ch Rap All-Stars Team) je hip hop supergrupa koju čine sedam MC-a, jedan DJ i jedan writer koji su već dugo na hip hop sceni, a to su Đubre, Kali, Scriptor, Chelavy, Vargek Beatanga, Tibor, Jopa, Dj Katz i Chuck. K.R.A.S.T. je 2016. pod produkcijom Kolak47-a izašao s prvim singlom Prvo Ročište te drugim Štafeta, a najavljuju i treći video Largo kao i cijeli album u 2017. godini.

Žaegulj ZIM je zagrebački MC koji je prošle godine postao poznat široj publici, a član je grupe Tvrdokor i s njima je izbacio 2016. istoimeni EP. Iste je godine izbacio i solo EP “Zimogrozan”. Dekadenti su grupa s istoka Zagreba, a čine ju MC-i Mijat, Fić i Zakon koji je ujedno i producent, a prošle godine izbacili su EP “Krugovi u Parku” dok je navedeni producent s Flowdeepom izbacio EP “Prije Parka”.

Grupa Farmacia dolazi iz Dubrave i sastavljena je od članova Grbe, Otrova i Defekta, svi repaju, a Otrov radi i beatove. Iza sebe imaju tri albuma – “Sveta Tri Kralja”, “Gudra i zika” i “Ispred Vremena”. Implied Complex je hip hop grupa iz Zagreba, a članovi su Hardfind i Hans, a jedinstveni su po tome štp su jedina rap grupa u Hrvatskoj koja miješa hrvatski i engleski jezik. U svojem relativno kratkom postojanju Implied Complex postigao je preko 10 000 pogleda na svojoj prvoj ozbiljnijoj traci Wolf Street.

DJ Oliver postaje prava hip hop glava posuđujući bratove kazete u osnovnoj školi, a svijetu se kao DJ pokazuje u Klubu mladih gdje vrti svoje prve ploče. Član je hip hop grupe Krankšvester te osnivač kolektiva Bassinga koji se može pohvaliti projektima i suradnjama s drugim kolektivima te uspješnim partyima iako iza sebe ima tek dvije godine postojanja, a nastupao je na festivalima poput Rocklive, Ferragosto, Špancirfest, Pannonian Challenge, Terraneo, Graffiti na gradele, Asfaltiranje… Nakon kraće stanke na scenu se vraća DJ Rofellos. Primarno vrti grime i hip hop, a u Saxu će se s grime setom boriti protiv Olivera. Rofellos je jedan od osnivača Hip Hop Unitya, a nedavno je započeo i projekt Grime Croatia i odvrtio svoj prvi grime set u Novom Sadu na Dubnjaku.

Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija, a glasati ste mogli 15. veljače. Valja istaknuti da je ove godine promijenjen sustav nominacija o kojemu se više može pročitati na HHU web stranici. Karte po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu se kupiti u radno vrijeme na blagajni kluba, dok će na dan koncerta koštati 35 kuna. Cijena karte za afterparty iza 2 sata bit će 10 kuna.

Be social

Komentari