22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Film

Hoće li “Harry Potter” ponovno zaživjeti u obliku serije?

Foto: facebook.com/harrypottermovie
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon što je najpoznatiji svjetski čarobnjak (nakon Merlina) Harry Potter, odnosno njegova priča isprobala svaku moguću formu u zabavnoj industriji (knjige, igrice, kazališna predstava, filmovi i još filmova, interaktivne web stranice…), otvara se mogućnost da priča postane i serija.

Ideja o seriji tek je u povojima i nije niti blizu snimanja, a HBO Max predvodi priču te razvijaju ideju i u potrazi su za scenaristima. Snimanje serije, dakle, nije potvrđeno, ali s obzirom na to kako se serijal „Harry Potter“ dosad razvijao, nije nemoguće da u idućih nekoliko godina priču pogledamo (još jednom) u formi serije. To bi svakako bilo zanimljivo, s obzirom na to koliko J. K. Rowling drži do toga da kontrolira tijek radnje i na to koliko je prašine nedavno podigla izjavama o transrodnim osobama. Kazališna predstava „Harry Potter i ukleto dijete“ priču je nastavila nakon radnje serijala knjiga te je promijenila izgled, a naizgled i osobnost likova. Dođe li doista do realizacije ove serije, možda dobijemo neke nove perspektive ili uvide u pozadinske priče sporednih likova.

Be social

Komentari