Glazba

Iron Maiden objavili novi datum koncerta u zagrebačkoj Areni

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iron Maiden najavljuje nastavak europskog dijela turneje „Legacy of the Beast 2022”, a na listu već potvrđenih nastupa dodano je još šest gradova, uključujući i Arenu Zagreb gdje će zasvirati 22. svibnja 2022. godine.

Ulaznice kreću u prodaju 6. prosinca u 10 sati te će se moći kupiti putem sustava Eventim. Kao i uvijek do sad, za članove fan kluba Iron Maiden održat će se ekskluzivna pretprodaja, a potvrđen je i nastup benda Lord of the Lost.

Glazbeni spektakl „Legacy of the Beast” vidjelo je već gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta, a obožavatelji i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantniju i vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda, sa set listom najomiljenijih hitova fanova, koji predstavljaju presjek njihovog glazbenog puta kroz desetljeća. Turneja 2022 će uključivati i neke od pjesama s najnovijeg Maidenova studijskog albuma Senjutsu, koji je debitirao na #1 u Hrvatskoj, a koje će se prvi put svirati uživo.

Sljedećeg ljeta konačno ćemo moći nastaviti turneju Legacy of the Beast po europskim arenama i stadionima, koja je prvobitno bila predviđena za 2020. te nakon toga dvaput odgađana! Oduševljeni smo što smo mogli dodati nastupe u velikim istočnoeuropskim gradovima. Napravit ćemo nekoliko promjena u produkciji i set listi kako bismo uključili neke pjesme s našeg novog albuma Senjutsu pa će tako nastavak turneje „Legacy of the Beast” iz 2022. biti još uzbudljiviji i spektakularniji od hvaljenog originalnog showa. Možete biti sigurni da ćemo i dalje svirati sve hitove i da ćete moći vidjeti sve ključne elemente originalne turneje poput Spitfirea, Icarusa, Hella, bacače vatre, pirotehnike i ostalog! Samo ćemo malo sve prodrmati, a Trooper Eddie će dobiti ozbiljnu konkurenciju u novom Senjutsu “svijetu” koji dodajemo.

– Dodao je Rod Smallwood, menadžer benda.

Jako se veselimo našem povratku u Europu sljedeće godine i sjajno je što smo uspjeli potvrditi Zagreb kao i ostale velike gradove u istočnoj Europi. Sve su to veliki gradovi u kojima nas čeka puno naših vjernih obožavatelja. Uzbuđen sam i zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo pokazati sve što smo vam pripremili. Cijeli bend je stvarno uživao u dosadašnjem dijelu turneje Legacy i ne možemo dočekati da se vratimo na put, da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo vas sve opet!

– Izjavio je Bruce Dickinson, glavni vokal Iron Maidena.

Kompletna lista datuma svih europskih nastupa turneje „Legacy of the Beast 2022”, može se pronaći na službenoj stranici www.ironmaiden.com. Produkcija i set lista turneje „Legacy of the Beast” inspirirana je istoimenom besplatnom mobilnom igrom koja je dostupna na iOS i Android platformama na www.ironmaiden.com/play.

Be social

Komentari