Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Ischariotzcky i “Recovery” napokon na svjetlima pozornice

10.01.2019. Anamaria MaričićFoto: Mladen Topić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Između zapaženog nastupa na Zagreb Beer Festu prošlog proljeća i nedavnog otvaranja drugog dana Pozitivnog koncerta prvog dana prosinca prošlo je tek nešto više od pola godine u kojoj su Ischariotzcky zasluženo ulovili poziciju jednog od najuzbudljivijih novih imena na sceni.

Val koji je krenuo fantastičnim singlovima Perfect Sky i Nothing At All svoju punu snagu doživio je 15. studenog kada je “Recovery” objavljen. Sada je vrijeme i da se odradi službena promocija debitantskoga albuma koja će se održati 23. veljače u Tvornici kulture.

Prvi koraci

Grupu Ischariotzcky osnovana je u Brelima 2015. godine dok druga polovica 2016. godine službeno označava početak rada benda. U veljači 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banja Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda.

Krajem 2017. predstavili su Perfect Sky, njihov prvi službeni singl, nakon kojeg je uslijedio Nothing At All te puni album “Recovery” s ukupno 11 pjesama. Današnju brojnu postavu grupe čine Joško Klarić (vokali i klavijature), Petra Klarić (vokal), Jure Brekalo (bubnjevi), Petra Šošić (vokal i klavijature), Jakov Puharić (gitare), Stipan Popović (akustična gitara), Ivan Srzić (bas), Borna Augustinović (perkusije), Danijel Curić (truba), Tea Bašković (trombon) i Valentino Juras (ton majstor).

 

Album prvijenac breljanskog benda nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije/produkcije, a gotovo je tri godine trajao proces stvaranja istog, miješajući elektroniku i tradicionalni pristup glazbi. Stvorene pjesme zbroj su puteva k ozdravljenju i iz toga razloga album nosi naziv “Recovery”.

S obzirom na to da se nalazimo na početku nove godine i da su odrađene i liste najboljih albuma glazbene scene za 2018. godinu, za spomenuti je da se bend kao i njihov debitantski album našao na nekoliko lista različitih portala, kao i na našoj, a tu je i nominacija za prvi “Veliki prasak” godine nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off uz Ogenj, Sun U, Mary May, Rezerve i Kensington Lima.

Prije Tvornice kulture Ischariotzcky sviraju akustično u Rockmarku u sklopu Akustike 19. veljače pa je to prava prilika za predukus onoga što nas 23. veljače čeka u Tvornici. Za sve neodlučne, skoknite 19. u Rockmark, a potom trk po ulaznice za koncert.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture u pretprodaji iznose 30 kuna dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 50 kuna.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Komentari