22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Ischariotzcky i “Recovery” napokon na svjetlima pozornice

Foto: Mladen Topić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Između zapaženog nastupa na Zagreb Beer Festu prošlog proljeća i nedavnog otvaranja drugog dana Pozitivnog koncerta prvog dana prosinca prošlo je tek nešto više od pola godine u kojoj su Ischariotzcky zasluženo ulovili poziciju jednog od najuzbudljivijih novih imena na sceni.

Val koji je krenuo fantastičnim singlovima Perfect Sky i Nothing At All svoju punu snagu doživio je 15. studenog kada je “Recovery” objavljen. Sada je vrijeme i da se odradi službena promocija debitantskoga albuma koja će se održati 23. veljače u Tvornici kulture.

Prvi koraci

Grupu Ischariotzcky osnovana je u Brelima 2015. godine dok druga polovica 2016. godine službeno označava početak rada benda. U veljači 2017. Ischariotzcky je odabran među 471 izvođača iz regije da nastupi na Demo Festu u Banja Luci, što je ujedno i prvi službeni nastup benda.

Krajem 2017. predstavili su Perfect Sky, njihov prvi službeni singl, nakon kojeg je uslijedio Nothing At All te puni album “Recovery” s ukupno 11 pjesama. Današnju brojnu postavu grupe čine Joško Klarić (vokali i klavijature), Petra Klarić (vokal), Jure Brekalo (bubnjevi), Petra Šošić (vokal i klavijature), Jakov Puharić (gitare), Stipan Popović (akustična gitara), Ivan Srzić (bas), Borna Augustinović (perkusije), Danijel Curić (truba), Tea Bašković (trombon) i Valentino Juras (ton majstor).

 

Album prvijenac breljanskog benda nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije/produkcije, a gotovo je tri godine trajao proces stvaranja istog, miješajući elektroniku i tradicionalni pristup glazbi. Stvorene pjesme zbroj su puteva k ozdravljenju i iz toga razloga album nosi naziv “Recovery”.

S obzirom na to da se nalazimo na početku nove godine i da su odrađene i liste najboljih albuma glazbene scene za 2018. godinu, za spomenuti je da se bend kao i njihov debitantski album našao na nekoliko lista različitih portala, kao i na našoj, a tu je i nominacija za prvi “Veliki prasak” godine nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off uz Ogenj, Sun U, Mary May, Rezerve i Kensington Lima.

Prije Tvornice kulture Ischariotzcky sviraju akustično u Rockmarku u sklopu Akustike 19. veljače pa je to prava prilika za predukus onoga što nas 23. veljače čeka u Tvornici. Za sve neodlučne, skoknite 19. u Rockmark, a potom trk po ulaznice za koncert.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture u pretprodaji iznose 30 kuna dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 50 kuna.

Be social

Komentari