Glazba

Ivan Škrabe i Mika Male u Vinylu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ivan Škrabe je kantautor iz Jastrebarskog. Već desetak godina nastupa po zemljama Balkana. Iako još nije snimio studijski album, pojavljuje se na cd kompilacijama nezavisne regionalne glazbene scene, u dokumentarnom filmu „Music Is A Universal Language“ te u „Rezervnoj kulturi“, muzičkoj kronici Miloša Zubca.

Glazba koju trenutno stvara sa bendom spaja nadrealističku poeziju, psihodelične melodije i repetitivne sanjive ritmove. Na koncertu će mu se pridružit perkusionista Bruno Vidović Vorberger (Franz Kafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit) te Ivan Glasnović (Pink Studio, New Folders) na električnoj gitari.

Što drugi kažu o njemu:

‘Iako naizgled introvertni kantautor, Škrabe je itekakav ekstrovert unikatnog pjevačkog stila na domaćem kantautorskom nebu koji dugim tonovima i repeticijama istih u eter pušta itekako ulovljivu mantru.’ (Z. Stajčić, RavnoDoDna)

‘Glazbu koju izvodi Ivan Škrabe prvenstveno bi se mogla opisati kao psihodelija. Škrabe preferira lagano, mantrično prebiranje po žicama i razlaganje akorda… Sve to spojeno pridodaje na intenzitetu ove psihodelije.’ (T. Đudajek, ziher.hr)

‘U Klubu je Škrabe nastupio s pratećim duom (gitara + bubnjevi) te je napravio nekoliko koraka dalje: sada zvuči kao Tim Buckley u ‘srednjoj’ fazi – eksperimentira sa zvucima te formama.’ (Z.Tučkar, Muzika.hr) 

Mika Male su bend iz Zagreba. U svojoj diskografiji imaju 3 albuma: samizdat album “Bijelo” (2006) te albume “Vremenom” (2010) i “Gdje se sastaju luđaci” (2013) koji su izdani za diskografsku kuću Dallas Records.

Što drugi kažu o njima:

‘Kvaliteta Orlanovih tekstova upravo leži u njegovoj sposobnosti da kroz sasvim prizeman i pristupačan način prenese najdublje emocije i utiske. I koji idu ruku pod ruku s atmosferičnom, uvrnuto organičkom glazbom. Istovremeno sirovom i nježnom…’ (Z. Marković, Terapija.net)

‘Pametna glazba i glazba za intelektualce često biva prilično plauzibilnim terenom pogotovo u okruženju društva koje slušatelje sili na što bržu, jeftiniju i jednostavniju konzumaciju. No kako je ljubav univerzalan jezik, koferi čežnje u koje Mika Male spremaju dobar dio svog materijala, zaslužuju da ih se ponese na putovanje. Bar po terenima regije gdje se ne nalazi puno sličnih glazbenih primjera.’ (A. Jurkas, Net.hr)

‘Iako je riječ o muzičarima koji vole svirati u tišini i kao takvi su skloniji izraziti se preko nosača zvuka, a ne uživo, Mika Male je bend koji konstantno i studiozno radi na svojim stvarima, a njihov izvođački napredak je samo graduirana kumulacija kvalitete i konstantnosti kroz vrijeme.’ (Z. Tučkar, Muzika.hr)

Nakon prividne zimske hibernacije, svedeni na srž, tročlani bend Mika Male će u Vinylu predstaviti neke od novih pjesama koje stvaraju od zadnjeg albuma.

Ivan Škrabe i Mika Male u Vinylu nastupaju u četvrtak, 6. travnja s početkom u 20:30 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna i plaća se na ulazu.

Be social

Komentari