Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Izvještaj – Neno Belan & Fiumens: Koncert za cijelu obitelj

26.02.2017. Helena Kezerić
Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Subotu smo proveli u Domu sportova uz koncertno slavlje puno veselih gostiju. Neno Belan & Fiumens uz tri i pol sata programa i goste poput Massima, Maje Posavec, vokalnog sastava Akvarel i ostalih glazbenika proslavili su dvadeset godina stvaranja, zajedničkog djelovanja i prijateljstva.

U tišini su se Neno Belan i trio Fiumens popeli na vrh pozornice i započeli nježniji, prvi set pjesama. Puna dvorana Doma sportova srdačno je pozdravljala i u glas pjevala pjesme Pričaj mi, Bambina, Ulicama grada, Ivona i Dani ljubavi. Bilo je predivno slušati publiku kako odzvanja dvoranom.

neno belan i fiumens

Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr

Drugi set prolazi za tren

Drugi set pjesama započinje s mojim gruntanjm, ali raspoloženje mi se znatno popravlja kako se repertoar privodi kraju. Taj, u mojim očima nesretni, drugi set pjesama uključivao je i video projekciju u pozadini. Vizuali su mogli biti malo bolji, ali o ukusima se ne raspravlja. Ostani uz mene izvođena je bez saksofona i to mi je zapravo jedina velika zamjerka u cijelom koncertu. Dionica na klavijaturama zamijenila je saksofon, no po mom mišljenju to nije išlo u prilog pjesmi. Nakon razočaranja zbog izostanka saksofona uslijedilo je Vino noći koje je u meni znatno podiglo atmosferu i prisjetilo me na predivnu izvedbu u društvu Josipe Lisac prije godinu dana. Rijeka snova i Dugo toplo ljeto priveli su drugi set pjesama kraju, prošli su u trenu što je jedino moglo značiti da se dobro zabavljamo.

neno belan i fiumens

Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr

Pauzu između drugog i trećeg seta pjesama ispunio je glumac Damir Lončar u zadatku da publiku upozna sa zanimljivim podacima o bendu, dogodovštinama, svirkama i zabavnoj statistici. Tako smo saznali koliko su Neno Belan i Fumensi u dvadeset godina prešli kilometara, koliko gitara su izmijenili, koliko puta su pješice morali po benzin do crpke, koliko paketića žica su potrošili, koliko su se puta posvađali i pomirili i koliko puta su izgovorili riječ Ivona za vrijeme svojih nastupa. Opušten i komičan uvod u treći set pjesama najavio je i goste.

neno belan i fiumens

Foto. Adela Mrnjaus/Ziher.hr

Dolaze gosti, vrijeme je za ples

Treći set pjesama, ujedno i najdulji, predstavio je mnoge goste. Glazbenici, glumci i prijatelji izmjenjivali su se na pozornici, a tamo gdje vlada ljubav, događaju se lijepe stvari. Baš kad smo pomislili da više nema iznenađenja, posvjedočili smo zarukama sretnog para. Vokalna skupina Akvarel s Nenom je izvela a capella pjesmu Samba i ti, te su tijekom sljedećih nekoliko pjesama sudjelovali u izvedbi. Maja Posavec pretvorila je Ponoćna zvona u predivan duet, a čuli smo i Tvoj glas. Tu je publika već bila rasplesana i atmosfera se penjala ka vrhuncu.

Massimo pokreće sveopće oduševljenje svojom pojavom, a publika se prepušta ritmovima Zar više nema nas. Ako je u publici bilo onih tvrdoglavo statičnih, izvedba pjesme Ella E je to promijenila. U ovom trenutku više ništa drugo nije bilo bitno, svi su pjevali i plesali, ljubav se širila dvoranom. Osim Surke i Ivana Pešuta, bilo je tu još gostiju glazbenika koji su uvelike pridonijeli podizanju atmosfere i izvođene pjesme obojili u neko novo ruko. Sunčan dan, Rock galama, Điri điri, Kavanna i Stojim na kantunu samo se neke od pjesama koje smo imali prilike čuti do kraja ovog bogatog koncertnog događanja.

Neno Belan i Fiumensi pripremili su predivno rođendansko slavlje dvadeset godina karijere i uspjeli ga koncipirati tako da svaki član obitelji doživi svoj trenutak zabave. Bilo je sadržaja za najmlađe uz ples glumaca iz predstave Čarobnjak iz Oza, a i edukativni momenti uz koje je publika mogla saznati nešto više o svojim najdražim izvođačima. Organizacija je bila precizna i temeljita, razglas je bio vrhunski, a atmosfera koju su domaćini pokrenuli zarazno pozitivna. Neno Belan je uz Đavole i Fiumense podario mnoge hitove, moćne balade i ljubavne himne. Ovaj koncert bio je lijep primjer iskrenog prijateljstva i ljubavi prema glazbi na domaćoj sceni.


(Visited 337 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(18 votes, average: 4.222 out of 5)

Komentari