Glazba

Izvještaj: Ponor potvrđuje šuškanja, a Shin su nova hardcore nada

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Prošlog četrvrtka pred zagrebačkom Močvarom nije bilo moguće pronaći slobodno parkirno mjesto, a glavni krivci za to su ekipa iz Ponora i Shina. Uz veoma zahvalan odaziv publike moglo bi se reći da je promocija novog albuma jednih i samopromocija drugih veoma uspješno prošla.

Filip, Matija, Sole, Šuker i Tea sigurno još uvijek zadovoljno trljaju ruke. Kao predgrupa okupili su više uzvanika nego glavni bend. Oni su nova nada hrvatskog hardcora, oni su Shin. Prvi, i više nego odličan nastup je iza njih te kreću snažno naprijed. Ugovaraju se novi nastupi, a album na engleskom Running Sick je vani od proljeća. Ova marljiva ekipa ne gubi vrijeme te se vrlo brzo penje prema zacrtanom cilju. Talentirani entuzijasti koji dijele ljubav prema hardcore punk glazbi običnom su puku poznati iz nekih drugih projekata, a neće proći mnogo vremena da se pročuje i za Shin. U narodu kažu da se dobar glas daleko čuje, a njihov dobar glas je frontmenica Tea.  Ona svoju hardcore vojsku vodi hrabro, poput Ivane Orleanske kroz mračne šume loše glazbe. Iako u njihovoj glazbi nema ništa svijetlo, kvalitetom live nastupa ova skromna ekipa pokazala je da ne pristaje ni manje ni više nego na blješteće svijetlu glazbenu budućnost, a ja sam sigurna da ih takva i čeka.

Samozatajna ekipa iz grupe Ponor također nema razloga za nezadovoljstvo, promocija tek izdanog LP-a Ovo je krajodlično je prošla. Odaziv publike, u kojoj su se mogla prepoznati i neka poznata lica, bio je zahvalan, atmosfera odlična, a live nastup izvanredan. Mračnjaci čiji su novi materijali hvaljeni na svakom koraku, od 2011. godine u svoj glazbeni kotao uspješno miješaju hardcore, crust pank i metal elemente. Osam žestokih pjesama koje čine novi LP mogu podijeliti slušatelje jedino u raspravi koja je od njih bolja jer je to zaista teško odlučiti. Osobno bih izdvojila Kao otrov, Zbog tebe, za tebe, Ovo je kraj i Ti pripadaš njima.

Be social

Komentari